Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Najave o otkazivanju Ugovora o radu

Zatvaranje Rafinerije na “mala vrata”

Zatvaranje Rafinerije na "mala vrata"

Donosimo Priopćenje Stožera za obranu RNS i očuvanje radnih mjesta:

“Slijedom najnovijih najava o otkazivanju ugovora o radu za 72 radnika Rafinerije nafte Sisak, Stožer za obranu RNS je 02.12.2015. godine održao sjednicu, te upozorava sisačku i hrvatsku javnost o posljedicama provođenja takve odluke.

Kako Mađarski Mol sa suradnicima iz Ine nije metodom iznenađenja uspio zatvoriti Rafineriju u Sisku u prosincu 2014. godine, danas pribjegavaju novoj „tišoj“ tehnici. Danas se na „mala vrata“ provodi zatvaranje Rafinerije u Sisku. Najnovijom, u najmanju ruku nerazumnom i bezobraznom odlukom, gasi se 72 radna mjesta proizvodnih radnika.

Uz već veliko pomanjkanje radnika u proizvodnji, na koje stalno upozoravamo, danas se dodatno želi oslabiti siguran rad postrojenja, a time dovesti u pitanje ne samo sigurnost radnika i Rafinerije Sisak, već i cijelog grada Siska. Upozoravamo na naftno kemijsku industriju, visoke tlakove na postrojenjima, mogućnosti eksplozija, onečišćenja okoliša i inih grešaka zbog najnovijeg smanjenja radnika. Tko će biti odgovoran? Čiji je ovo opasan naum? Uprave Ine, Ljudskih resursa ili Direktora Rafinerije Sisak g. Butkovića? Zašto naši rukovoditelji, naši stručnjaci za sigurnost i zaštitu na radu ne dignu svoj glas i javno ne govore o opasnostima? Zbog čega i za koga šute?

Dok se politika bavi sapunicom „Tko će s kim“, već su zaboravili na nas kojima su se još prije mjesec dana obraćali, obećavali nam bolje živote, moleći za naš glas. Probudite se gospodo, odmah, jer mi smo ugroženi. Ubrzo ćete nas opet možda trebati.

Sisak je ponovo ugrožen, najnovijim atacima za osiromašenje njegovih građana, ali sada i realnom opasnošću za živote Siščana.

Stožer će i ovoj odluci pristupiti snažnim otporom, pokazati zajedništvo radnika RNS i građana Grada Siska.”

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.