Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Najmlađi članovi Dijabetičkog društva grada Siska posjetili Županiju

Za 16- ero djece, svojih članova, Društvo želi nabaviti kontinuirane mjerače glukoze u krvi

Za 16- ero djece, svojih članova, Društvo želi nabaviti kontinuirane mjerače glukoze u krvi

Na području grada Siska registrirano je oko 2,5 tisuće dijabetičara.Pretpostavlja se kako je još toliko onih koji ovu bolest imaju,a da to ni ne znaju, odnosno da im ona još uvijek nije dijagnosticirana.

Najmlađi članovi Dijabetičkog društva grada Siska danas su sa svojim roditeljima i čelništvom Društva posjetili sjedište Sisačko-moslavačke županije u Sisku gdje su ih primili zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević i privremeni pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Darko Srbljanin.

 

DIJABETES 2

 

„Sisačko- moslavačka županija prepoznaje vaše probleme i želi vam i dalje pružati potporu u vašem radu“, rekla je članovima Društva zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević:

 

 

Sisačko moslavačka županija, u prošloj je godini različite udruge dijabetičara s područja naše županije poduprla s 38% svih sredstava koja su bila namijenjena za udruge iz područja zdravstva, čime pokazujemo da nam je taj problem izuzetno bitan“, kazala je zamjenica župana.

 

 

Županija se,podsjetila je dožupanica,redovito odaziva i humanitarnim akcijama koje Dijabetičko društvo grada Siska organizira, poput one održane u studenom na sisačkoj tržnici, povodom Svjetskog dana šećerne bolesti.

Ta je akcija bila namijenjena prikupljanju sredstava za nabavku kontinuiranog mjerača glukoze u krvi za jednog od najmlađih članova ovog Društva, 13-godišnjeg Ivana Bubaša.

 

 

O kakvom je aparatiću riječ,objasnio je predsjednik Dijabetičkog društva grada Siska Darko Velhes.

 

DIJABETES 3

 

 

Velika prednost ovog aparata, kaže Velhes, je što kod njega nema „pikanja“.

 

 

Nedostatak ovog aparata je u tome što senzor traje samo 14 dana, ali u usporedbi s dosadašnjim korištenjem trakica, nema velike razlike u cijeni, a primjena je puno jednostavnija i omogućuje kontinuiranu kontrolu glukoze u krvi.Početna cijena čitača i dvaju senzora koji se za sada ne mogu nabaviti na našem tržištu, nego samo u Austriji, iznosi oko 170 eura.Godišnje bi uz nabavku novih senzora, cijena iznosila oko 11 tisuća kuna.

 

DIJABETES 4

 

Aparat koji su nabavili sredstvima prikupljenima na humanitarnoj akciji uručen je danas 13- godišnjem Ivanu Bubašu,no Velhes je izrazio nadu da će Županija u idućoj godini pomoći u nabavci ovog aparatića i za ostalu djecu, članove Dijabetičkog društva grada Siska.Ivana će,najavio je Velhes, kroz mjesec dana kontinuirano pratiti 24 sata dnevno i snimati kamerom kako bi se pokazalo funkcioniranje ovog aparatića u različitim dnevnim aktivnostima.Kad bude gotov,video uradak prezentirat će javnosti.

 

DIJABETES 5

 

Današnji susret u Županiji, u predblagdanskom ozračju završio je razmjenom poklona.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.