Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Obilježen dan Metalurškog fakulteta

Studij metalurgije u Sisku – 55 godina tradicije

Studij metalurgije u Sisku – 55 godina tradicije

Obilježavanje Dana Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i 55. obljetnice Studija metalurgije u Sisku, počelo je jutros Danom otvorenih vrata Fakulteta pod motom ”Inovativni materijali i proizvodni koncepti”.Na ovaj način željelo se široj javnosti predstaviti proizvode i djelatnosti tvrtki oslonjenih na metaluršku struku.

 

U sklopu Dana otvorenih vrata,postavljena je i izložba inovacija Tehničke škole Sisak i Udruge inovatora Sisačko-moslavačke županije.Tehnička škola Sisak na ovoj se izložbi predstavila s projektom 3D tehnologije.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

U nastavku programa, održana je i svečana sjednica Fakultetskog vijeća na kojoj je dekan Ladislav Lazić naglasio :

 

 

Dekan Lazić podsjetio je na dugu, višestoljetnu tradiciju metalurgije na sisačkom području koja datira još iz vremena Ilira i Kelta.Takvom se tradicijom,kaže,može pohvaliti malo koji grad u Europi.

 

 

Kao dekan,kaže Lazić,Metalurški fakultet nastoji što više okrenuti prema gospodarstvu i njegovim stvarnim potrebama.

 

 

Metalurški fakultet u Sisku pohađa 100-tinjak studenata,a obrazovanje mogu stjecati kroz preddiplomski sveučilišni redoviti studij metalurgije sa smjerovima: metalurško inženjerstvo i industrijska ekologija te kroz diplomski sveučilišni redoviti studij metalurgije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dekan Lazić posebno ističe činjenicu da se studenti Metalurškog fakultetu,zapošljavaju vrlo brzo po završetku studija.

 

 

Žalosti ga,kaže,što,osim nekih iznimki,srednje škole ne usmjeravaju mlade prema metalurgiji.

 

 

Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća Metalurškog fakulteta nazočio je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana, Marin Piletić koji je stigao s dobrim vijestima za Fakultet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

U sklopu obilježavanja Dana Fakulteta održana je danas i promocija završenih studenata preddiplomskog i diplomskog studija Metalurgije, te studenata stručnog studija Ljevarstva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Promovirano je ukupno 12 prvostupnika, 6 magistara inženjera metalurgije te dvoje stručnih pristupnika ljevarstva.Uručene su i dekanove nagrade koje su ove godine dobile Tena Rimay, Monika Knežević i Ivana Bunjan.Tena Rimay i Monika Knežević dobitnice su i ovogodišnjih pohvala.

Prvostupnica Tena Rimay završila je treću godinu prediplomskog studija Metalurgije – smjer Industrijske ekologije.Sve godine položila je s odličnim uspjehom i diplomirala Summa Cum Laude, dakle s njavišim pohvalama.

 

 

I njezina kolegica, Monika Knežević  dobitnica je dekanove nagrade i posebne pohvale – Cum Laude.

 

 

Svečani dan Metalurškog fakulteta zaokružit će večeras druženje u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja fakulteta te Studentskog zbora Sisak u prostoru SKWHAT-a s početkom u 21:00 sat.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.