Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Od čelika i nafte do “Pinokia”

…samo da Pinokiju ne naraste nos

...samo da Pinokiju ne naraste nos

ABS, Rafinerija Sisak, Metaling, Siscija  – je li Sisak žrtva nekih drugih interesa, jesu li Sisak i njegovi građani žrtve gospodarskog kolapsa i može li se i tko to treba učiniti, pronaći rješenje za ovaj grad. I upravo tako sa znakom i upitnika i uskličnika tiskovna konferencija sisačkog HSLS-a inače oporbene političke stranke u Gradskom vijeću .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predsjednik HSLS-a u gradu Sisku, gradski vijećnik Miljenko Žamarija  istaknuo je kako žele upozoriti i potaknuti sve odgovorne da ozbiljno sagledaju situaciju u kojoj se nalaze radnici spomenutih tvrtki.

Premijer tehničke vlade  SDP-ov Zoran Milanović je za boravka u Sisku izjavio kako je za Sisak važan opstanak Rafinerije  istaknuvši kako država  ne smije bježati od svoje odgovornosti. Jasno je da država treba ponuditi rješenje i za Rafineriju i za Sisak, no rješenja još nema.

Žamarija se dotaknuo i gradske vlasti

No čini se, kako trebamo, barem sudeći prema planovima gradskih razvojnih tvrtki zaboraviti naftu i čelik.

Sisačka vlast, dodaje Žamarija, u svojem sadržaju ima odgovornost obnašanja političke vlasti, ali nije jedina u tome jer i oporba također ima svoju demokratsku funkciju i odgovornost da političkim pritiscima potiču koaliciju na vlasti da tu vlastitu odgovornost pretoče u konkretne mjere na korist svih.

HSLS je već u nekoliko navrata predlagao jaču suradnju grada i malih obrta, kružni tok financiranja, projekt  Sisak-grad partner.

Nema ni bespovratnih sredstava iz EU fondova koje je gradonačelnica obećala prije tri godine , podsjeća Žamarija

Žamarija zaključuje

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.