Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održana svečana sjednica Skupština Vatrogasne zajednice SMŽ

U ovoj godini nije bilo zahtjevnijih intervencija za vatrogasce

U ovoj godini nije bilo zahtjevnijih intervencija za vatrogasce

Svečana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Sisačko- moslavačke županije održana je danas, 29. prosinca, u dvorani DVD Desno Trebarjevo.

Za pripadnike županijske Vatrogasne zajednice koja broji ukupno 140 članica od kojih su njih 132 u statusu dobrovoljnih vatrogasnih društava, dok ostatak čine vatrogasne postrojbe gradova i općina, godina na izmaku protekla je bez zahtjevnijih intervencija, kaže nam Mijo Brlečić, predsjednik Zajednice:

 

 

P1120722

 

Društva su podjeljena na središnja, njih 33, koja po zakonu moraju imati 20 operativnih članova s pozitivnim liječničkim pregledima i s punom opremom:

 

 

Novaca u vatrogastvu nikad dosta, kaže Brlečić. Ali ne zbog rastrošnosti, već zbog vatrogasne opreme koja je jako skupa:

 

 

P1120731

 

„To su ljudi koji pomažu u svim nevoljama, od onih radi kojih su i osnovani- gašenja požara pa do poplava i drugih nepogoda. Toga smo svjesni i zato ćemo u nadolazećoj godini povećati iznos namijenjen ovoj djelatnosti za 10%“, najavio je Sisačko- moslavački župan, Ivo Žinić:

 

 

P1120729

 

Kao Županija uvijek ćemo podržati rad dobrovoljnih, ali i profesionalnih vatrogasnih postrojbi, naglasio je župan Žinić.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.