Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Osobama s teškoćama u kretanju olakšan pristup petrinjskoj Gradskoj upravi

Hrvatski branitelj Pejo Stanić i ministar branitelja Predrag Matić pustili u rad dizalo za invalide

Hrvatski branitelj Pejo Stanić i ministar branitelja Predrag Matić pustili u rad dizalo za invalide

Od danas osobe s teškoćama u kretanju  lakše mogu pristupiti uredima petrinjske gradske uprave.

U nazočnosti hrvatskih ratnih vojnih invalida, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Petrinje, civilnih invalida i članova Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u zgradi Gradske uprave danas je svečano puštena u rad vertikalna platforma – dizalo za invalide.

 

DIZALO 1

 

Simboličnim presijecanjem vrpce, dizalo su u rad zajedno pustili hrvatski branitelj iz Petrinje Pejo Stanić i ministar branitelja Predrag Matić.

 

DIZALO 10DIZALO 2

 

Ministar i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović svim današnjim gostima u kolicima pomogli su nakon toga da liftom dođu do gradonačelnikova ureda gdje je održano i prigodno blagdansko druženje.

 

DIZALO 3DIZALO 4

 

Projekt ugradnje dizala za invalide, vrijedan 180.000 kuna realiziran je uz pomoć Ministarstva branitelja.Ministar Predrag Matić:

 

 

Ovo dizalo doprinos je hrvatskih branitelja svojim sugrađanima, istaknuo je Matić:

 

 

„Ponosan sam“, kaže Matić,“što se ovaj projekt provodi već jedanaestu godinu“:

 

 

DIZALO 6

 

„Za nas je danas poseban dan“, rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović:

 

 

Gradonačelnik je zahvalio svim udrugama koje su se pridružile današnjem događaju. Posebnu zahvalu na izvrsnoj suradnji tijekom protekle dvije i pol godine uputio je ministru Matiću, naročito kada je riječ o uređenju dostojnih spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima:

 

 

Dumbović se prisjetio i vremena kada je bio zamjenik gradonačelnika i kada je bilo puno više arhitektonskih barijera za otkloniti:

 

 

„Prozvana“ Štefica Grubar, koja je bila osnivačica i prva predsjednica županijske Udruge osoba s invaliditetom i koja se uvijek lavovski borila za uklanjanje prepreka, kako onih arhitektonskih, tako i onih u glavama ljudi, zahvalila je na još jednom koraku učinjenom na uklanjanju tih barijera.

 

DIZALO 7

 

 

Štefica Grubar zahvalila je i na podršci i poručila kako takvih projekata treba napraviti još.

 

 

U ime Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Štefica Grubar uručila je ministru ministru Matiću prigodni dar zahvale.

 

DIZALO 11

 

Želju da se obrati s nekoliko riječi, izrazila je i Draženka Đurđević, koja je s dvanaest godina otišla iz Petrinje u Varaždin i koja je preko Facebooka izrazila gradonačelniku želju da posjeti svoj rodni grad za koji je emotivno vezana.Želja joj je danas ispunjena:

 

DIZALO 8

 

 

 

Na kraju, Draženka je uručila gradonačelniku poklon koji su izradili korisnici Rehabilitacijskog centra u Varaždinu gdje ona trenutačno živi.

Dodajmo kako je dizalo u zgradi petrinjske Gradske uprave ugradila tvrtka Otis dizala d.o.o.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.