Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

PK Sisak Janaf nastupio na ekipnom prvenstvu Hrvatske

U Rijeci je 12. i 13. prosinca održano A i B ekipno prvenstvo Hrvatske

U Rijeci je 12. i 13. prosinca održano A i B ekipno prvenstvo Hrvatske

Proteklog vikenda, 12. i 13. prosinca u Rijeci je održano A i B ekipno prvenstvo Hrvatske, a ekipe PK Sisak Janaf, ženska i muška nastupile su u B prvenstvu Hrvatske.

Za plivačice i plivače PK Sisak Janaf ovo je bilo glavno natjecanje u prvom dijelu sezone. U protekla četiri mjeseca svi treninzi, sve pripreme bile su usmjereni ka tom natjecanju i podređene samo jednom cilju; povratku muške i ženske ekipe na popis A ekipa hrvatskog plivanja.

Za žensku ekipu u Rijeci plivale su: Lea Peternel, Ema Šarar, Vanessa Vukić, Laura Radić, Nola Brnad, Nika Pancirov, Paulina Kušan i Morena Polanec. Djevojke su suvereno osvojile prvo mjesto i nakon samo jedne godine izbivanja vratile žensko plivanje u Sisku tamo gdje je godinamo bilo, u A ekipno prvenstvo.


DSC_0036


Na pitanje kako su djevojke plivale, trener Dejan Rukljač je odgovorio: “Nepravedno bi bilo izdvajati nekoga iz ekipe, ali moram spomenuti kako su dvije najiskusnije i najstarije plivačice, sedamnaestogodišnjakinje Lea i Ema liderski povukle i osvojile najviše bodova za ovu mladu, uvjerljivo najmlađu ekipu, sastavljenu od osim njih dvije, od trinaest i četrnaestogodišnjih djevojčica. Ema je u svih 6 disciplina u kojima je nastupila plivala svoje osobne rekorde. Lea nije puno zaostala sa svojom kolegicom iz tima, te je i ona plivala svoje osobne rekorde u 4 discipline, dok je u dvije plivala na razini svojih najbolji vremena, svega nekoliko stotinki sporije. Također i mlađe članice ekipe su odradile fantastičan posao i plivajući svoje osobne rekorde u disciplinama u kojima su nastupile uveliko pridonijele ukupnoj uvjerljivoj pobjedi.”

Djevojke su osvojile ukupno 15 972 bodova i za sobom ostavile drugoplasiranu ekipu PK Medveščak za 860 bodova. Plivači i plivačice na ovom natjecanju nisu nagrađivani medaljama već su im dodjeljeni bodovi koji su se zbrajali za ukupan plasman u poretku ekipa.


DSC_0102


Muška ekipa PK Sisak Janaf nastupila je u sljedećem sastavu: Ricardo Rimay, Matija Luka Rafaj, Matija Lukić, Josip Budimski, Karlo Grabić, Stefan Brnad, Aldin Botonjić, Fran Senčar i Matija Jurišić.

Dečki su pokazali veliku borbenost i timski duh te su se do zadnje discipline točnije zadnjeg zaveslaja borili za prvo mjesto sa plivačima iz PK Igra, Zagreb. Na kraju im je prvo mjesto izmaklo za 10 bodova ili točnije za tri desetinke sekunde. Ali i s osvojenim drugim mjestom, dečki su ostvarili planirani cilj i vratili mušku ekipu Siska u A prvenstvo Hrvatske sljedeće godine.


DSC_0361


“Kada bih morao izdvojiti nekoga kod dečki, bilo bi mi jako teško, jer, svi su dali svoj trenutni maksimum i plivali osobne rekorde svaki put kad bi skočili u vodu. Zato ako već moram izdvojiti nekoga, onda izdvajam Ricarda, Matiju Luku, Matiju, Josipa, Karla, Stefana, Frana, Aldina i Matiju; bili su kao jedan i u vodi i na suhom. Dečki su na kraju osvojili 15 917 bodova i drugo mjesto. Na kraju moram reći kako sam nakon dugo vremena ponovno vidio timski duh izražen kroz zajedničko bodrenje i navijanje svih za sve iz kluba, a u budućnosti očekujem da nastavimo u istom ritmu i da svako natjecanje bude pomak ka boljem.”  – riječi su trenera Dejana Rukljača.

U pratnji plivača bili su treneri Dejan Rukljač i Marko Milatović, a u Sisku je ostao trener Denis Hotić, koji se brinuo za fizičku pripremu plivača i čiji je doprinos ovim rezultatima izniman.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.