Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Povjetarac – neovisnost

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Programi prevencije ovisnosti jedna su od aktivnosti Udruge koji se u različitim oblicima odvijaju od samih početaka njihovog rada. Tako su prvi preventivni program za djecu i mlade održali još 1998. godine. Nakon šest programa kampanja protiv ovisnosti, zatim dvanaest multimedijskih kampanja za zdraviji život „Živi život“, posljednjih pet godina preventivne aktivnosti održavaju se u okviru projekta Povjetarac – Neovisnost.

Rajić

Ovogodišnji Mjesec borbe protiv ovisnosti, koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, ponovno je potaknuo djelatnike i stručne suradnike udruge Novi svijet na organizacijuinteraktivnih radionica za učenike sedmih razreda u osnovnim  školama Sisačko-moslavačke županije. Tako su učenici sisačkih osnovnih škola Braća Ribar i Braća Bobetko, petrinjske škole Dragutina Tadijanovića te njihove područne škole u Mošćenici, učenici Osnovne škole Rajić i Osnovne škole Jasenovac te učenici Osnovne škole Braća Radić u Martinskoj Vesi imali priliku na zabavan, ali edukativan način učiti o ovisnostima. Radionice su vodili doktori medicine Dina Vladić i Adis Keranović, a učenici su osim informacija o štetnosti ovisnosti, od liječnika dobili i pokoji koristan savijet i odgovor na pitanja.

Projekt Povjetarac – Neovisnost, koji se održava po šesti puta, financiran je od strane Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Sisačko – moslavačke županije.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.