Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Predstavljen projekt “Podrška pri zapošljavanju kroz izvaninstitucionalnu skrb o ovisnim članovima obitelji”

Projektom je obuhvaćeno više od 400 osoba

Projektom je obuhvaćeno više od 400 osoba

Projekt „Podrška kroz izvaninstitucionalnu skrb o ovisnim članovima obitelji“ petrinjske Udruge za razvoj lokalne zajednice „Naš život“ predstavljen je danas na konferenciji za novinare.                                                                                          Projekt u kojemu su partneri Grad Petrinja, Općina Topusko i Općina Dvor pokrenut je sa ciljem rješavanja problema koje sustav u Sisačko- moslavačkoj županiji nije uspio riješiti- nedovoljne i neravnomjerne dostupnosti socijalnih usluga, nerazvijenosti izvaninstitucionalnih usluga, visoke stope nezaposlenosti te nepovoljnog položaja pojedinaca unutar obitelji s ovisnim članom.

Magdalena Radošević, voditeljica projekta, otkriva vrijednost projekta i izvore financiranja:

 

 

 

30 osoba nakon edukacije će steći status njegovatelja, a tri su osobe već dobile posao. Kroz projekt je kupljeno i 30 jedinica socijalnog alarma koji su uključeni u projekt Tele centra „Niste sami“, kaže Radmila Vlak, predsjednica Udruge Naš život:

 

 

 

Projektom je obuhvaćeno više od 400 osoba, ističe Vlak:

 

 

 

Za Nikolu Arbutinu, načelnika općine Dvor riječ je o hvalevrijednom projektu:

 

 

 

Projekt je namijenjen građanima ruralnih područja koja su izolirana i čiji stanovnici teško dolaze do zdravstvenih, administrativnih, socijalnih usluga. Toga je svjesna i Jelena Roknić, zamjenica načelnika Općine Topusko:

 

 

 

Ostatak financijskih sredstava za provođenje projekta u iznosu od 20 tisuća kuna, osim Europskog socijalnog fonda, osigurao je Grad Petrinja. Izabela Žilić, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Petrinje:

 

 

 

Iva Žutić, medicinska sestra u statusu volonterke u ovom projektu u skoro je svakodnevnom kontaktu s korisnicima. Njezina iskustva dovoljno govore o korisnosti projekta:

 

 

 

Predviđeno trajanje projekta je do 22. studenog 2016.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.