Sastojci
Za tijesto:
- 30 dkg brašna
- 10 dkg maslaca
- 5 žlica šećera
- 2 jaja
- 1 žumanjac
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 20 dkg mljevenih oraha
- 10 dkg šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 dl mlijeka
- 10 dkg maslaca
Za glazuru:
- 20 dkg čokolade za kuhanje + 4 žlice ulja
- 15 dkg mljevenih oraha
Priprema
Od svih sastojaka umijesiti glatko prhko tijesto te ga pustiti da odstoji bar 30 minuta. Potom ga tanko razvaljati (3-4 mm) te rezati malom čašicom ili modlicom krugove pa ih peći na papiru za pečenje na velikom limu 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 175ºC. Peći ih samo 10 minuta jer ne smiju jako požutiti! Ohladiti.
Za kremu od oraha zakuhati mlijeko sa šećerom i vanilijom te time preliti orahe i dobro izmiješati. Prohladiti pa dodati izrađeni maslac. Tako će krema postati potpuno podatna i glatka.
Za glazuru otopiti na laganoj vatri čokoladu natrganu na komadiće uz dodatak ulja.
Svaki kolutić premazati sa žličicom kreme, spojiti s drugim kolutićem, umakati u čokoladu a potom u orahe.
Dobar tek!
You must be logged in to post a comment Login