Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Stipi Odaku nagrada „Tea Benčić Rimay“

Za zbirku pjesama u prozi „Svjetlopisi“

Za zbirku pjesama u prozi „Svjetlopisi“

U spomen na prerano preminulu hrvatsku pjesnikinju, esejisticu i književnu teoretičarku, Siščanku Teu Benčić Rimay, Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak  ustanovila je prošle godine književnu nagradu koja nosi njezino ime.

O nagradi, ravnateljica Knjižnice Dubravka Šurlan kaže:

 

 

Prosudbena komisija u sastavu Božica Vuić, Branko Maleš i Dražen Katunarić, odlučila je ove godine nagraditi zbirku „Svjetlopisi“ autora Stipe Odaka.

 

Nagrada Tea 3

 

Stipe Odak rođen je 1986. godine u Ljubuškom, gdje je završio osnovnu i srednju školu.U Zagrebu je diplomirao filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu te sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu. Trenutno radi na sveučilištima Leuven i Louvain la Neuve kao doktorand i stipendist belgijske zaklade za znanost.

 

 

Odak se aktivno bavi pjesništvom i dobitnik je nagrade „Goran“ za mlade pjesnike za 2013. godinu te nagrade „Kvirin“ 2014. godine za najbolju zbirku pjesama mladog autora.Na primjedbu kako ga Sisak i Siščani očito vole, jer mu je nakon prošlogodišnjeg „Kvirina“ ovo već druga nagrada koju osvaja u ovom gradu, Odak kaže kako je ljubav obostrana:

 

 

Teu Benčić Rimay čije ime nosi nagrada koju je dobio, imao je, kaže Odak, sreću upoznati, iako nakratko:

 

 

Stipi Odaku nagradu je uručio prošlogodišnji dobitnik Sebastian Antonio Kukavica iz Rijeke.

 

Nagrada Tea 4

 

Osim novčanog iznosa od tri tisuće kuna, nagrada podrazumijeva i objavljivanje nagrađenog rukopisa.Tako će sisačka Knjižnica kao utemeljitelj nagrade, tiskati zbirku „Svjetlopisi“ Stipe Odaka, a javnosti će ona biti predstavljena 22. travnja iduće godine, u Noći knjige.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.