Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Uspješno završen projekt „Volonteri u palijativnoj skrbi“

Rezultati projekta predstavljeni u Petrinjskoj kući zdravlja

Rezultati projekta predstavljeni u Petrinjskoj kući zdravlja

„Zadovoljni smo, jer smo ovim projektom i u Petrinji otvorili temu palijative i Petrinja je jedan od prvih gradova u županiji koji je takav projekt uopće imao“,rekla je Radmila Vlak,predsjednica Udruge „Naš život“ Petrinja na završnoj konferenciji projekta „Volonteri u palijativnoj skrbi“ održanoj danas u Petrinjskoj kući zdravlja.

 

PALIJATIVA 2

 

 

Projekt „Volonteri u palijativnoj skrbi“ trajao je godinu dana,a provodio se u tri županije: Sisačko-moslavačkoj, Međimurskoj te u Gradu Zagrebu.Financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 750.000 kuna iz Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“,objasnila je voditeljica projekta Blaženka Eror Matić iz Franjevačkog svjetovnog reda, jednog od partnera u projektu.

 

PALIJATIVA 3

 

 

Cilj projekta, kaže Blaženka Eror Matić, bio je unaprijediti sustav palijativne skrbi na području spomenutih triju županija uključivanjem volontera i jačanjem organizacija civilnog društva koje pružaju usluge palijativne skrbi.

 

 

U sklopu projekta organizirano je pet tribina, osam okruglih stolova i 12 sastanaka,a sudionici projekta uključili su se i u devet info pultova s ciljem informiranja i senzibiliziranja javnosti.Ojačane su i posudionice pomagala.Sve su to dobri temelji i za nastavak suradnje“, poručila je Eror Matić.

 

U provođenju projekta sudjelovala je i Udruga „Pomoć neizlječivima“ iz Međimurske županije.Željka Marđetko u toj je Udruzi koordinatorica volontera u palijativnoj skrbi.

 

PALIJATIVA 4

 

 

Pozitivna iskustva s ovim projektom imaju i u Udruzi „Naš život“ Petrinja, kaže Nikolina Markulin, koordinatorica volontera u palijativnoj skrbi u ovoj Udruzi.

 

PALIJATIVA 5

 

 

Projekt „Volonteri u palijativnoj skrbi“pozdravila je i prim.Marina Kovač,dr.med., koordinatorica za zdravstvene projekte Grada Petrinje.

 

PALIJATIVA 6

 

 

„Senzibilitet lokalne zajednice itekako je važan za uspjeh ovakvih projekata“, rekla je Kovač, dodajući kako je Grad Petrinja taj senzibilitet i pokazao uključivanjem u ovaj projekt.

„Ovaj projekt pokazao je da moramo izaći iz svojih okvira, potražiti partnere i u drugim županijama i vidjeti kako se otvoriti prema ljudima kojima treba pomoć“, rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

 

PALIJATIVA 7

 

 

Svim sudionicima projekta petrinjski je gradonačelnik još jednom zahvalio i poželio puno uspjeha u budućim projektima, poručivši kako će u Gradu i njemu kao gradonačelniku uvijek imati partnere.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.