Ostalo

Vanil kiflice

…pospremiti u posude s poklopcima u kojima će najduže zadržati prhkost i svježinu.

...pospremiti u posude s poklopcima u kojima će najduže zadržati prhkost i svježinu.

Potrebno:

25 dkg brašna

10 dkg šećera

10 dkg mljevenih oraha

10 dag maslaca

1 jaje

prstohvat soli

1 vrećica vanili šećera

I još: 10 dag šećera u prahu

Priprema:

U većoj posudi pomiješati sve suhe sastojke, dodati jaje i maslac izrezan na sitne komadiće pa prvo mikserom sa spiralama usitniti dok masa ne postane mrvičasta , a potom rukama umijesiti glatko prhko tijesto.

Od tijesta oblikovati valjak koji treba izrezivati na manje komade od kojih ćete potom opet odvajati male komadiće tijesta koje treba valjajući ga rukom po radnoj površini utanjiti u valjčić, savinuti mu krajeve u oblik kiflice.

Tako oblikovane kiflice stavljati na lim obložen papirom za pečenje u malim razmacima i peći u pećnici na 180*C 15 minuta.

Još tople kiflice jednu po jednu uvaljati u šećer u prahu, ohladiti do kraja pa pospremiti u posude s poklopcima u kojima će najduže zadržati prhkost i svježinu.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version