Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Završeni radovi u Područnoj školi Stara Subocka

Škola Stara Subocka obnavljala se u dvije faze

Škola Stara Subocka obnavljala se u dvije faze

Radovi u Područnoj školi Stara Subocka, nakon dvije i pol godine, privedeni su kraju. Fasada,krov i jedan kat  zgrade obnovljeni su po najmodernijim standardima.  OŠ Josipa Kozarca Lipovljani, broji ukupno 351 učenika. Matična škola ima pet područnih škola od kojih su tri u nadležnosti Grada Novske, a dvije u nadležnosti  Općine Lipovljani.

Ravnateljica OŠ Lipovljani Mirjana Faltis objašnjava zašto su krenuli u obuhvatniju obnovu škole koju pahađa trinaest učenika:

 

 

20151218_120440

 

Osim novog prostora, obnovom su ostvarene i dodatne koristi:

 

 

20151218_120059

 

Vrijednost radova je oko 170 tisuća kuna u svakoj od  dvije faze odvijanja radova, a sredstva su osigurana iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, proračuna Grada Novske i Županije.

Vlado Klasan, gradonačelnik Novske, svjestan je značenja ovakve investicije u maloj ruralnoj sredini:

 

 

photo 3

 

„Ovo je tek prvi korak u poboljšanju uvjeta obrazovanja, ali i života na ovom području“, istaknuo je  Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić i najavio – „Naši sljedeći koraci su jasni“:

 

 

„Nalazimo se u blizini Parka prirode Lonjsko polje, Moslavačke gore, tu su potencijali za razvoj turizma i poljoprivrede veliki i aktivnim mjerama nastojat ćemo zadržati mlade da ostanu u ovakvim malim sredinama“, zaključio je župan Žinić.

 

photo 2

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.