Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Energetsku obnovu DV Petrinjčica financirat će Ministarstvo i Fond za energetsku učinkovitost

Petrinjčica je pobjedom na natječaju osigurala sufinanciranje projekata u iznosu od 90%

Petrinjčica je pobjedom na natječaju osigurala sufinanciranje projekata u iznosu od 90%

Djelatnici Dječjeg vrtića Petrinjčica ovih dana imaju razloga za veselje. Naime, kao jedini iz Sisačko- moslavačke županije, upravo je vrtić Petrinjčica prošao na tri projekta Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Riječ je o prvom natječaju za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja te o pilot projektu „Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

Na natječaju Ministarstva Petrinjčica je osigurala financiranje izrade glavnih projekata energetske obnove za svoja dva objekta- Izvor i Slap i to u stopostotnom iznosu. Za centralni objekt Izvor 145 tisuća kuna, a za Slap 45 tisuća kuna.

Treći projekt je projekt energetske obnove kojeg je gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović opisao kao potreban, ali i zahtjevan projekt:

 

 

P1120949

 

Edisa Mašinović, viši stručni suradnik za koordinaciju projekata u Uredu gradonačelnika Grada Petrinje pojasnila kako je Petrinjčica jedina uspjela proći na natječaju Ministarstva:

 

 

P1120952

 

Cilj projekta je smanjenje potrošnje energije, a radovi uključuju građevinske, strojarske i elektrotehničke mjere.

Nataša Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica objašnjava što će ova energetska obnova objekata značiti za njihove korisnike- zaposlenike i djecu:

 

 

P1120954

 

Za vrijeme građevinskih radova koji će trajati, kako se procjenjuje, minimalno četiri mjeseca, djeca će biti smještena u drugom objektu čija se lokacija još uvijek traži. Roditelji će biti pravovremeni obaviješteni, naglasila je ravnateljica Vidović.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.