Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Glazbena terapija u Centru za rehabilitaciju Komarevo

Prihodima od ulaznica za koncert i donacija kupljen je Orffov instrumentarij

Prihodima od ulaznica za koncert i donacija kupljen je Orffov instrumentarij

Nakon mjesec dana provođenja, humanitarna akcija Glazbom za glazbu završena je danas uručivanjem donacije korisnicima Centra za rehabilitaciju Komarevo.

Inicijativi Glazbene škole Frana Lhotke o humanitarnom koncertu pridružila se Udruga Novi svijet nakon čega je u prosincu prošle godine organizirana humanitarna akcija Glazbom za glazbu. U otprilike mjesec dana koliko je trajala akcija, građani i tvrtke mogli su uplatiti donacije ili kupiti ulaznicu za koncert polaznika Glazbene škole. Prihod prikupljen na taj način organizatori su odlučili donirati Centru za rehabilitaciju Komarevo. Zašto baš ovoj ustanovi, objašnjava Lidija Tomljenović Kovačić, predsjednica Udruge Novi svijet:

 

 

P1120897

 

Na predbožićnom koncertu Glazbene škole Frana Lhotke na kojem su nastupili brojni  mladi glazbenici, prikupljena su sredstva za kupovinu specijaliziranih glazbenih instrumenata za osobe s intelektualnim poteškoćama. Više otkriva ravnatelj Glazbene škole Tomislav Ivšić:

 

 

P1120900

 

Inicijativu Glazbene škole i Udruge Nove svijet u Centru smo objeručke prihvatili, kaže Ivana Pavlović, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Komarevo:

 

 

P1120898

 

Aida Đurić, rehabilitatorica u Centru pripremila je program rada po kojem će korisnici Centra koristiti donirane instrumente:

 

 

P1120881

 

Glazbena terapija je tehnika koja se koristi u terapijske svrhe kod socijalnih, emocionalnih, kognitivih i tjelesnih problema. Temelji se na reagiranju na glazbu slušanjem, pjevanjem ili plesom. U Centru za rehabilitaciju po prvi su se put odlučili za upotrebu ovakve terapije u svom radu.

 

P1120894

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.