Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Izaslanstvo grada Petrinje na obilježavanju akcije “Maslenica 1993.”

Program obilježavanja 23 godine od VRO „Maslenica ’93“ organiziran je kroz šest dana

Program obilježavanja 23 godine od VRO „Maslenica '93“ organiziran je kroz šest dana

U ime Darinka Dumbovića, gradonačelnika grada Petrinje, u obilježavanju obljetnice Vojno redarstvene operacije „Maslenica ’93.“ u Zadru, sudjelovalo je izaslanstvo udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Petrinje predvođeno Darkom Dumbovićem, predsjednikom Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Petrinje.

Program obilježavanja 23 godine od VRO „Maslenica ’93“ organiziran je kroz šest dana od 17. do 22. siječnja 2016.g., a središnja manifestacija, u kojoj je sudjelovalo i izaslanstvo grada Petrinje, održana je u četvrtak, 21. siječnja 2016.g.

Kao dio državnog protokola uz državne dužnosnike i izaslanstvo Grada Petrinje, gosti na obilježavanju bila su izaslanstva Grada Vukovara i Zagreba, kao jedini Gradovi iz cijele „Lijepe naše“. Na Gradskom groblju kod Središnjeg križa položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje u akciji ” Maslenica 93.”. Uz domaćine Zadarsku županiju i Grad Zadar vijence su položili Ante Deur, izaslanik Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice RH, Željko Reiner, predsjednik Hrvatskog Sabora, te druga visoka izaslanstva.

Potom je uslijedilo  polaganje vijence i odavanje počasti poginulim pripadnicima na spomen obilježju 3. bojne 4. gardijske brigade Imotski sokolovi, te mimohod postrojbi sudionica operacije s ratnim zastavama od mosta na Branimiru preko Narodnog trga kroz Kalelargu do Foruma. U mimohodu je bio i barjak 12. Domobranske pukovnije Petrinja, kao i Sunjske pukovnije i 57. brigade Marijan Celjak.

U crkvi sv. Šime služena je Sveta misa za Domovinu, a potom je u Kazalištu lutaka Zadar održano predavanje dr. sc. Ante Nazora o komunikacijama u VRO Maslenica te predstavljanje knjige Andrije Tunjića “Teret šutnje”.

Po povratku petrinjsko izaslanstvo obišlo je i spomen obilježje na starom Masleničkom mostu te su zapalili svijeću i odali počast.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.