Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Noć muzeja u Hrvatskoj Kostajnici

Program u Hotelu Central

Program u Hotelu Central

U Hrvatskoj Kostajnici program za sutrašnju „Noć muzeja“ organiziraju Srednja škola Ivana Trnskog i Turistička zajednica grada Hrvatska Kostajnica.

U Hotelu Central program počinje u 18.00 sati predstavljanjem projekta Srednje škole Ivana Trnskog  iz Hrvatske Kostajnice pod nazivom “Stazama Zrnskih po Hrvatskom Pounju”.Proučavanjem povijesti obitelji Zrinski i učenjem o starim utvrdama Zrin, Gvozdansko i Hrvatska Kostajnica želi predstaviti povijesni i državotvorni značaj Hrvatskog Pounja te ga učiniti zanimljivim potencijalnim gostima iz svih dijelova Lijepe naše i šire.

Od 19:00 sati članovi Društva Terra Banalis predstavit će projekt “Povijesne postrojbe Banske krajine”. Društvo je osnovano 2015. godine sa sjedištem u Glini i okuplja znanstvene, kulturne i stručne djelatnike te sve ostale koje zanima istraživanje, vrednovanje, obnova i predstavljanje kulturne baštine prostora koji se povijesno nazivao Banski kraj, Banska krajina…, a nalazi se u porječju Save, Gline, Kupe i Une.

Izložbom “I mi u zajednici” svoje djelovanje predstaviti će i Društveni centar Kostajnica. Prije godinu i pol, Društveni centar je započeo svoj hvale vrijedan rad, okupivši korisnike, osobe s posebnim potrebama, te kroz druženje, animacije i druge aktivnosti predstavljajući njihov značaj u zajednici.

 

Izvor: TZ grada Hrvatska Kostajnica

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.