Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Promotivni dio projekta “Učini obr(A)t” započeo u OŠ Mate Lovraka

U 18 osnovnih škola održat će se promocije projekta

U 18 osnovnih škola održat će se promocije projekta

Operativni početak projekta „Učini obr(a)t“ namijenjenog učenicima 8. razreda osnovnih škola prigodnim je programom obilježen u Osnovnoj školi Mate Lovraka u Petrinji. Projekt koji je s provedbom započeo 20. srpnja prošle godine, financiran je sredstvima Eurospkog socijalnog fonda iz Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ s 300 tisuća kuna, dok je za preostali dio od sedamdesetak tisuća kuna sredstva osigurala Županija. Projektom se promiču deficitarna obrtnička zanimanja.

Snježana Tomašević, voditeljica projekta Učini obr(A) napominje da je OŠ Mate Lovraka prva škola u nizu u kojima će biti organizirane promotivne kampanje u okviru projetku:

 

 

P1130011

 

Prema podacima HZZ- Područnog ureda Sisak i Kutina, deficitarna obrtnička zanimanja su instalater grijanja, plinoinstalater, tesar, limar, krovopokrivač, dimnjačar i bravar. Projektima poput ovog želi se, ne samo potaknuti zanimanje osnovnoškolaca za ta zanimanja, već i skinuti predrasude s tih zanimanja koja još uvijek postoje u određenom dijelu društva.

Nositelj projekta je Sisačko- moslavačka županija, dok su partneri HZZ- Područni ured Sisak te Obrtnička komora Sisačko- moslavačke županije. Zamjenica Sisačko- moslavačkog župana, Anita Sinjeri Ibrišević očekuje da će projekt ispuniti svoj cilj i pomoći obrtništvu u našoj županiji:

 

 

P1130015

 

Ankica Krnjajić Magdić, ravnateljica OŠ Mate Lovraka u svakodnevnom je kontaktu s učenicima, pa joj je poznato kakvo je zanimanje za obrtnička zanimanja:

 

 

P1130010

 

Projekt će završiti 20 srpnja ove godine.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.