Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Srednjoškolci iz Kutine i Poljske krenuli s projektom “Ovdje miriše na Oscara”

Projekt će trajati dvije godine

Projekt će trajati dvije godine

Projekt „Ovdje miriše na Oscara“ koji se provodi u sklopu programa ERASMUS plus bio je tema današanjeg sastanka gradonačelnika Andrije Rudića s delegacijom iz Poljske. Delegacija iz Poljske zajedno sa Srednjom školom Tina Ujevića radi na projektu „Ovdje miriše na Oscara“ koji je osmišljen sa ciljem zadovoljenja potreba mladih ljudi povezanih s nedovoljnim stručnim sposobnostima i poteškoćama s nastavkom školovanja. S tom je svrhom oblikovan niz aktivnosti za podizanje razine stručnih vještina među srednjoškolcima koje uključuju aktivno sudjelovanje u raspravama, radionicima, grupnom radu.

Kako  bi se to postiglo, odabran je medij filma. Zašto baš taj medij, objašnjava koordinatorica projekta u Hrvatskoj i profesorica u Srednjoj školi Tina Ujevića, Natalija Kolenc:

 

 

P1130002

 

Projekt će trajati dvije godine tijekom koje će učenici u 4 i profesori u 3 navrata naizmjenice dolaziti u posjet Hrvatskoj i Poljskoj gdje će sudjelovati na radnim sastancima na kojima će zajedničkim snagama raditi na projektu. Filmski će se materijali snimati u Kutini i njenoj okolici, dok će se montaža odraditi u Lođu.

Koordinator projekta u Poljskoj je Dariusz Jedrasiek, zamjenik ravnatelja II. Gimnazije Gabriela Narutowicza iz Lodzija:

 

 

P1130005

 

Zadovoljstvo ostvarenom suradnjom izrazio je gradonačelnik Andrija Rudić koji je odigrao ulogu posrednika između dviju sredina:

 

 

Rezultati nastali ovom suradnjom bit će postavljeni na internetske stranice obje škole te na zajedničke portale srednjih škola, a organizirat će se i Dani otvorenih vrata u školama koji će promovirati program ERASMUS plus. Također će se preporučiti uvođenje filma i izvješća u formalni program obuke u srednjoj školi u svakoj od zemalja.

 

P1130003

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.