Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Tradicionalni Novinarski bal

Slađani Marković priznanje za 20 godina rada, Karmen Valenti Zlatno pero za emisiju “Bez Cenzure”

Slađani Marković priznanje za 20 godina rada, Karmen Valenti Zlatno pero za emisiju "Bez Cenzure"

U organizaciji ogranka HND-a Sisačko-moslavačke županije u petak, 29. siječnja održan je tradicionalni novinarski bal na kojem su novinarima,snimateljima, fotoreporterima  uručena priznanja za 10,15,20,25,35,45 i 55 godina rada u struci.

Priznanje za 10 godina rada primio je snimatelj na Mreža TV Vanja Kozina, za 15 godina rada Miroslav Šantek -Cobra s PS -portala i Miroslav Sačer-Sajo s Petrinjskog radija. Priznanja im je uručila zamjenica gradonačelnika Popovače Ana Strilić.

Priznanje za 20 godina rada u novinarstvu primile su Gordana Medur s Mreža TV i naša Slađana Marković. Ova priznanja uručio je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

DSC_0045 (1)

 

Priznanje za 35 godina rada u struci iz ruku direktorice Gradske tržnice Sisak Adeline Ivković primio je Vladimir Horvat iz Kutine, Jelena Mistrić iz MIP-aSisak uručila je priznanje za 35 godinas bavljenja novinarstvom kolegi Željku Maljevcu iz NST-a , a predsjednica ogranka HND-a Karmen Valenta uručila je priznanje Ivici Miokoviću koji na Petrinjskom radiju radi punih 35 godina.

Zamjenik gradonačelnice Siska Marko Krička uručio je priznanje koje je dodjelio ovaj novinarski ogranak novinaru Zdravku Strižiću, koji , iako u novinarstvu već punih 45 godina,  ne posustaje u svom radu.

Novinar s najdužim novinarskim stažom je Vladimir Pajtlar čiji će dom krasiti proznanje za 55 godina rada u novinarstvu. Ovo vrijedno priznanje uručila mu je zamjenica Sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri Ibrišević.

Dodajmo kako su Strižić i Pajtlar autori Monografije o povijesti novinarstva na ovim prostorima za razdoblje od 1945. godine do danas.

s doajenima

Nismo zaboravili Marelu Morić s Petrinjskog radija koja je prije “par sati “otišla u zasluženu mirovinu. Dodjelili smo i Novinarski motivator- priznanje mladom kolegi Igoru Dunaju . Sjetili smo se i Tome, Škrbe, prerano preminulog Tomislava Škrbica i dodjelili mu posthumno priznanja.

Najvažnija novinarska nagrada Zlatno pero i ove je godine dodijeljena u pet kategorija. Najbolju novinarsku fotografiju u 2015. godini imao je Nikola Čutuk iz Pixsella

nikica

Zlatno pero za radijsko novinarstvo  primila je Karmen Valenta za emisiju “Bez Cenzure”koja je obrađivala temu “potonuća velikih industrija” u Sisku

DSC_0089

Najbolje ocjenjeni televizijski snimateljski rad je onaj Marija Maričkovića s Radio Banovine o utrci kupskih čamaca u Letovaniću

mario

Najbolje ocijenjen televizijski novinarski uradak je reportaža s Lipovljanskih szsusreta. Pripremila ju je Sandra Klarić s Radio Banovine

klara

Zlatno oero za televizijsko novinarstvo uručeno je Mati Piškoru , novinaru Jutarnjeg lista za tekst “Uz mirovinu u šest godina dobio 854.803 kune naknade…”

mate

 

Uz tradicionalna Zlatna pera koje nam svake godine izradi i pokloni Metalna galanterija Vrbanus, laureati su primili i poklon košaru proizvoda iz dućana “Kupujmo lokalno” (SIMORA) i mjesečnu kartu  ŠRC-a Sisak za rekreativni program.

Zastali smo svi i pred panoima na kojima su bile izložene fotografije novinara u obavljanju njihovih svakodnevnih zadataka

DSC_0012 (3)

 

Fešta uz Rusway

ruswaj

Hvala svim kolegama,gostima, sponzorima Hotelu Panonija, Borisu Lemaiću i ekipi iz Cvjećarnice Nera koji su oplemenili prostor svojim kreacijama.

DSC_0003 (2)

 

Hvala na fotografijama Donatu Rogiću…

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.