Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Studija o energetskom sustavu Lječilišta Topusko: Razvoj Lječilišta i općine

Vrijednost studije procjenjena je na približno 200 tisuća kn

Vrijednost studije procjenjena je na približno 200 tisuća kn

Analiza energetskog sustava Lječilišta Topusko i optimizacija korištenja geotermalne vode bila je tema radnog sastanka održanog u prostorijama Lječilišta Topusko. Analiza će poslužiti upravi Lječilišta kao smjernica daljnjih ulaganja u ovaj veliki potencijal razvoja općine Topusko.

Topusko ima izdašne geotermalne izvore, no tehnologija kojom se ti izvori iskorištavaju potječe iz sedamdesetih godina te je potpuno zastarjela, rekao je Domagoj Mosler, ravnatelj Lječilišta Topusko:

 

 

Studiju u vrijednosti od približno 200 tisuća kuna financira Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama. Agencija je, između ostalog, zadužena i za uspostavu sustavnog gospodarenja energijom u javnom sektoru. Tomislav Veliki, pomoćnik ravnatelja Agencije:

 

 

Tea Žakula, voditeljica Laboratorija za energetsku učinkovitost Fakulteta strojarstva i brodogradnje ocijenila je kako se u slučaju Topuskog radi o zanimljivom, ali i kompleksnom energetskom sustavu. Kao koordinatorica tima koji se sastoji od stručnjaka s tri fakulteta- Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Građevinskog fakulteta, Žakula je objasnila koji je zadatak tima:

 

 

Preuzimanjem vlasti u Županiji, prvo što smo napravili bila je kvalitetna analiza poslovanja i Lječilišta i Top Termi Topusko koja je pokazala da su procesi upravljanja pogrešno postavljeni. Zbog toga smo krenuli u mijenjanje načina poslovanja iz korjena, a sada idemo i korak dalje, istaknuo je Sisačko- moslavački župan, Ivo Žinić

 

 

Nakon radnog sastanka, svečano je otvoren i novi prostor hidroterapije Blatnih kupki te je organiziran obilazak radova na energetskoj obnovi zgrade Petrova gora.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.