Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U travnju počinju radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži u Petrinji

Petrinjci će napokon dobiti kvalitetnu odvodnju i vodoopskrbu

Petrinjci će napokon dobiti kvalitetnu odvodnju i vodoopskrbu

Preliminarni dogovor o sklapanju ugovora nakon provedenog postupka Javne nabave za projektiranje, građenje i nadzor vodovodne i kanalizacijske mreže postignut je na sastanku održanom danas u Maloj gradskoj vijećnici Grada Petrinje.

Poduzeće Vodnogospodarski odjel za srednju i donju Savu posluje u sastavu Hrvatskih voda te brine, između ostalog, i oko područja Petrinje. Najveći je u Hrvatskoj, a možda i najnerazvijeniji jer ima najviše ruralnog područja, rekao je direktor poduzeća Milan Mateš koji je objasnio kada se i kako projekt počeo osmišljavati:

 

 

P1120864

 

Oko 70% vrijednosti ovog projekta financira Europska unija, 4 % lokalna zajednica, dok preostali dio od 26% financiraju zajedničkim sredstvima Hrvatske vode i Ministarstvo poljoprivrede.

Tine Vadnalj, direktor generalnog izvođača, Kolektor Kolinga d.o.o., uvjeren je da će sve dogovorene aktivnosti biti uspješno odrađene i da će se što prije krenuti s radovima:

 

 

P1120868

 

Direktor poduzeća Privreda d.o.o., Zlatko Medved, najavio je kada bi se radovi mogli početi:

 

 

„Građani Petrinje dugo su čekali ovaj projekt. Radi se o civilizacijskoj potrebi koja se ni po čemu posebno ne ističe te je konačno došlo vrijeme da to i ostvarimo“, rekao je Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje:

 

 

Gradonačelnik je iskoristio priliku i najavio kako Petrinjci u budućnosti mogu očekivati i nove projekte kao što je magistralni vod prema Lekeniku, a sve sa ciljem da petrinjska Privreda postane distribucijski lider u ovom području.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.