Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

24. veljače 1955. rođen je Steve Jobs

U garaži punoj jabuka sa Steveom Wozniakom napravio je prvo kućno računalo

U garaži punoj jabuka sa Steveom Wozniakom napravio je prvo kućno računalo

Na današnji dan 24. veljače 1955. godine rođen je Steve Jobs, osnivač tvrtke Apple Computer.

Otac i majka su mu bili dvoje sveučilištaraca koji nisu bili u braku, Joanne Carole Schieble, njemačko-švicarskog porijekla i Abdulfattah “John” Jandali, inače sirijski musliman. Oni su već prije rođenja djeteta odlučili dati ga na posvajanje. Posvojila ga je obitelj Jobs.

Odrastao je u Silicijskoj dolini u Kaliforniji. Nije završio fakultet, nego se ispisao nakon jednog semestra. Nikada nije stupio u kontakt sa svojim biološkim ocem, no upoznao je biološku majku i sestru (biološki roditelji su se naknadno vjenčali i imali kćer). Zajedno sa Steveom Wozniakom u garaži punoj jabuka napravio je prvo kućno računalo Apple (“Jabuka”). Tako je i imenovao tvrtku, koju je osnovao s Wozniakom.

Prakticirao je zen budizam. Vozio je automobil Mercedes SL 55 AMG bez registarskih tablica. Naime, koristio se rupom u kalifornijskom zakonu koja je omogućavala da se novo vozilo prvih 6 mjeseci vozi bez tablica, tako da je on svakih 6 mjeseci uzimao na leasing novi Mercedes. Umro je od raka 5. listopada 2011. godine u 56. godini života. Bogatstvo mu se procjenjivalo na 8.3 milijardi dolara.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.