Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

26. veljače 1932. rođen je Johnny Cash

Slavnog američkog glazbenika nazivali su “Čovjek u crnom”

Slavnog američkog glazbenika nazivali su "Čovjek u crnom"

Na današnji dan 26. veljače 1932. godine rođen je slavni američki glazbenik Johnny Cash, u malom gradiću Kingslandu u saveznoj državi Arkansas na američkom jugu.

Po ocu je bio škotskog porijekla. Daleki preci bili su mu čak škotski kraljevi (vukao je porijeklo od kralja Malcolma I. od Škotske). Johnnyja su nazivali “Čovjek u crnom” (“The Man In Black”) jer je na nastupima često nosio crnu odjeću, a napisao je i pjesmu istog imena. Bio je vrlo religiozan. Proučavao je Bibliju, a čak je osobno napravio i glasovnu snimku cijelog Novog Zavjeta koja traje preko 19 sati i može se nabaviti na CD-u i DVD-u.

Napisao je i jedan kršćanski roman “Čovjek u bijelom”, o životu sv. Pavla, koji je postao bestseller. Prvi se put oženio kad mu je bilo samo 19 godina, sa 17-godišnjom Vivian Liberto. Razveli su se nakon 15 godina, a Johnny se zatim oženio s poznatom country-pjevačicom June Carter koju je poznavao već 13 godina. June i Cash ostali su zajedno do smrti. Umro je 2003. u 72. godini života, svega 4 mjeseca nakon svoje June.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.