Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

45 učenika Tehničke škole Sisak odlazi na stručnu praksu u Italiju

Vrijednost projekta kojeg financira EU je blizu 90 000 eura

Vrijednost projekta kojeg financira EU je blizu 90 000 eura

Tehnička škola Sisak dosad je uz pomoć fondova Europske unije realizirala niz projekata, a s tom suradnjom nastavlja i dalje. Tako je jučer s Agencijom za mobilnost i programe EU potpisala ugovor o financijskoj potpori za projekt stručne prakse učenika Tehničke škole Sisak „EU iskustvom do kompetencija za tržište rada” u sklopu kojeg će 45 učenika Tehničke škole Sisak dva tjedna provesti na stručnoj praksi u poduzećima u talijanskoj Bolonji.

Na prošlogodišnjem natječaju ERASMUS+ Tehnička škola Sisak je dobila oko 90 tisuća eura za mobilnost učenika u Italiji, a u kojoj je fazi projekt, otkrio je ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović:

 

 

Program mobilnosti odvijat će se kroz dvije skupine. Prva skupina od dvadeset i dvoje učenika i dvoje nastavnika u pratnji kreće u nedjelju, a druga skupina na dvotjednu praksu u Italiju odlazi 6. ožujka. Program se neće sastojati samo od stručne prakse u poduzećima. Zamišljen je i kao način upoznavanja s kulturnim i drugim znamenitostima zemlje domaćina:

 

 

Tehnička škola Sisak je jedna je od najuspješnijih odgojno- obrazovnih ustanova na području naše županije, ali i šire. Svi njihovi projekti su oni koji donose novac fondova Europske unije u Sisačko- moslavačku županiju, ustvrdio je zamjenik Sisačko- moslavačkog župana, Marin Piletić:

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Predsjednica Županijske skupštine Sisačko- moslavačke županije svaki uspjeh učenika i nastavnika Tehničke škole Sisak doživljava na poseban način:

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

U projektu „EU iskustvom do kompetencija za tržište rada“ sudjelovat će učenici završnih, četvrtih razreda Tehničke škole Sisak koji se obrazuju u zanimanjima strojarski računalni tehničar, tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, tehničar za elektroniku, tehničar za računalstvo i ekološki tehničar. Ovo je ukupno 11. projekt koji je Tehnička škola Sisak realizirala u suradnji s agencijama Europske unije, a vrijednost svih projekata prelazi miliijun eura.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.