Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

6. veljače 1891. “Daltoni” su prvi put opljačkali vlak

Nakon što jednom nisu bili plaćeni za svoj posao, odmetnuli su se u razbojnike

Nakon što jednom nisu bili plaćeni za svoj posao, odmetnuli su se u razbojnike

Od ukupno osmero braće Dalton, trojica su postala poznata kao vođe istoimene bande. Bili su to Grat, Bob i Emmett Dalton. Zanimljivo je da je njihov stariji brat Frank bio na strani zakona, kao zamjenik saveznog šerifa (Deputy US Marshal). Međutim, poginuo je mlad loveći jednog konjokradicu.

I Grat, Bob i Emmett isprva su krenuli njegovim stopama i postali čuvari zakona, no nakon što jednom nisu bili plaćeni za svoj posao, odmetnuli su se u razbojnike. Na današnji dan 6. veljače 1891. godine prvi put su opljačkali vlak na Južno-pacifičkoj željeznici. Nakon niza uspjeha, zaželjeli su se spektakularne razbojničke akcije, po kojoj bi se proslavili više od samog Jessea Jamesa.

Odlučili su opljačkati dvije banke odjednom i to usred bijelog dana. Dok su oni bili zauzeti pljačkom banaka, lokalni stanovnici su se naoružali i čekali ih. Kad su izašli, započela je pucnjava. Bob i Grat Dalton su ubijeni, a Emmett je preživio unatoč tome što je zadobio 23 rane. Uhićen je i osuđen na doživotni zatvor. Izašao je nakon 14 godina i postao trgovac nekretninama u Kaliforniji, glumac i pisac.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.