Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

EMISIJE

Bez Cenzure o OB “dr. Ivo Pedišić” Sisak

…u emisiji govori sanacijski ravnatelj dr. Miroslav Dubovečak

...u emisiji govori sanacijski ravnatelj dr. Miroslav Dubovečak

Priča o stanju u OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak digla je mnogo prašine .Reakcije građana su različite .Sisačka bolnica je prikazana u medijima kao najgora u Hrvatskoj.

Je li to doista tako u našoj emisiji „Bez Cenzure“ progovara dr. Miroslav Dubovečak, sanacijski upravitelj ove bolnice od 20. listopada 2014.

  • Je li točno i na čemu su se temeljili zaključci kolega novinara da je naša bolnica najgora u Hrvatskoj – što zapravo uključuje u priči o jednoj bolnici riječ najgora (prostor,opremu,ljude)
  • Bolničke ambulante i odjeli – što je u definitivno lošem stanju i što zahtjeva brze intervencije, što je po europskim standardima
  • Dijagnostička oprema
  • Kadrovi – bilo je slučajeva o kojima se pisalo, a odnosili su se na nestručan rad liječnika (pedijatrija?) –imamo li dovoljan broj stručnih djelatnika
  • Središnji paviljon
  • „ Bolnice su nakon sanacije stvorile novi dug od oko 1,5 milijardi kuna. Bez sumnje se županije neće složiti da im vratimo bolnice s dugovima, a država ih je uzela da bi sanirala dugove. Trebat će pronaći dobar način i razgovarati s osnivačima kako to riješiti. Cilj će nam biti da u idućem razdoblju te dugove vraćamo, a lokalna samouprava preuzme veću odgovornost nad poslovanjem tih bolnica. „(Dario Nakić,ministar zdravlja“)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.