Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dan jedinstvenog europskog broja 112 obilježen u Županijskom centru 112 !

Broj 112 je broj za hitne pozive koji je u upotrebi od 2005. godine

Broj 112 je broj za hitne pozive koji je u upotrebi od 2005. godine

Danas se obilježava Dan jedinstvenog europskog broja 112. Tim je povodom u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, Područnom uredu Sisak, javnosti predstavljen rad Županijskog centra 112. Broj 112 je broj za žurne pozive koji u Europskoj uniji funkcionira od 1991., a u Hrvatskoj, zbog ratnih okolnosti, tek od 2005. godine osnivanjem Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Besplatnim pozivom s fiksnog ili mobilnog telefona iz svih dijelova Europske unije povezat ćete se s hitnim službama – policijom, hitnom pomoći ili vatrogascima.

Osim spašavanja i pomaganja ljudima u situacijama opasnima po život, djelatnici Centra 112 pomažu i u nesrećama koje ne predstavljaju veliku ugrozu.

Željko Prpić, pročelnik Područnog ureda Sisak:

 

 

P1130205

 

Županijski centar 112 u Sisku prošle je godine zabilježio 122 tisuće poziva. Taj podataka pokazuje da su građani prepoznali taj broj i da ga je jednostavno zapamtiti, uvjerava Prpić:

 

 

P1130209

 

Županijski centar 112 funkcionira besprijekorno. Uvijek se može bolje, ali djelatnici Centra daju maksimum u svom radu, istaknuo je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

Izvješće načelnika PU o stanju sigurnosti u županij koje će biti predočeno vijećnicma na idućoj Županijskoj skupštini pokazuje da je sigurnosno stanje znatno poboljšano u odnosu na prošlu godinu. To pokazuje da su službe koje djeluju u sklopu sustava zaštite i spašavanja kvalitetno ustrojeni i da u njima rade kvalitetni ljudi, naglasio  je župan Žinić.

 

P1130210

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.