Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Izaslanstvo UDVDR u posjetu županu Žiniću

Na Državnom prvenstvu održanom u Zadru branitelji iz SMŽ osvojili su 2. mjesto

Na Državnom prvenstvu održanom u Zadru branitelji iz SMŽ osvojili su 2. mjesto

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata SMŽ udruga je branitelja čiji članovi nakon pobjede u Domovinskom ratu nastavljaju pobjeđivati na sportskim terenima. Na 20. Državnom športskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održanom u listopadu prošle godine u Zadru branitelji iz Sisačko- moslavačke županije osvojili su ukupno drugo mjesto, dok su prije toga pet godina osvajali titulu državnih prvaka. Pobjedu nakon nadmetanja u osam disciplina- malom nogometu, potezanju konopa, streljaštvu, kuglanju, šahu, boćanju, stolnom tenisu i pikadu odnijela je Udruga dragovoljaca i veterana Primorsko- goranske županije. Povodom navedenih sportskih uspjeha, dio članova Udruge danas je primio Sisačko- moslavački župan, Ivo Žinić.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sisačko- moslavačke županije Stjepan Hrasnik:

 

 

Aktivnosti Udruge ne uključuju samo sportska natjecanja. Posljednje četiri godine, većina članova zajedno s drugim ograncima iz županije sudjeluje u obrani sela i gradova od poplava, ističe Ivan Šterk, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinksog rata- Ogranka Sisak:

 

 

Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić kao branitelj dragovoljac ima posebno razumijevanje za potrebe branitelja:

 

 

Unatoč slabijem punjenju proračuna, financijska sredstva za rad udruga branitelja ostala su na istoj razini kao i prethodnih godina. Osim toga, nedavnim preustrojem županijske uprave po prvi put su branitelji dobili svoj zasebni odjel u vidu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje. Do tad su branitelji, naime, bili pod brigom Upravnog odjela za socijalnu skrb i tom smo promjenom željeli pokazati da želimo voditi brigu i skrb oko naših branitelja, naglasio je župan Žinić.

 

P1130066

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.