Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Kod Starih hrastova otvorena druga trgovina iz lanca “Kupujmo lokalno”

Ukupno će se otvoriti 10 trgovina u SMŽ

Ukupno će se otvoriti 10 trgovina u SMŽ

Sirevi, kobasice, vino, prirodni sokovi od jabuke, rajčice, ali i naušnice od nojevog jajeta od danas se mogu kupiti u trgovini na odmorištu „Stari hrastovi“ uz autocestu A3. Riječ je o drugoj iz lanca trgovina „Kupujmo lokalno“ koja se otvara četrdesetak dana nakon prve trgovine otvorene na sisačkoj Gradskoj tržnici. Projekt kojim se želi potaknuti poljoprivredna proizvodnja na području Sisačko- moslavačke županije tek je u svojoj prvoj fazi. U planu je otvaranje ukupno 10 trgovina. Uz ovu danas otvorenu na odmorištu Stari hrastovi, trgovine će se otvoriti i u Termama Topusko, Lonjskom polju te u 7 sisačko- moslavačkih gradova, otkriva Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko- moslavačke županije Simora:

 

 

 

P1130102

 

U SIMORI se nadaju da će, osim s dvadesetak ljudi koji će se zaposliti u trgovinama, projekt rezultirati i posrednim povećanim zapošljavanjem na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. U budućnosti lanac trgovina bi se trebao proširiti u  Zagreb te u Dubrovnik:

 

 

 

P1130107

 

Marina Golub s OPG-a Didulica jedna je od proizvođaača koji svoje proizvode plasiraju na tržište putem lanca trgovina „Kupujmo lokalno“. Koji su to proizvodi koji se mogu pronaći u novootvorenoj trgovini na autocesti A3?

 

 

 

P1130106

 

Za ovakav projekt promicanja domaće poljoprivredne proizvodnje Golub ima samo riječi hvale:

 

 

 

P1130103

 

„Poljoprivreda je u našoj županiji, kao i u cijeloj državi, u krizi. Zato kroz ovaj projekt želimo osigurati plasman domaćih proizvoda na lokalno tržište, a ako sve bude išlo prema našim planovima, i šire“, istaknuo je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić te najavio:

 

 

 

P1130118

 

Nakon otvaranja preostalih osam trgovina, započet će druga faza projekta:

 

 

 

P1130120

 

Zadobiti povjerenje kupaca nije lako. Župan je svjestan da je riječ o procesu koji će trajati:

 

 

 

No, rezultatima poslovanja prve trgovine na sisačkoj tržnici Kontrobi u SIMORI i u Županiji su zadovoljni. Hrvatski zavod za zapošljavanje osigurava plaće zaposlenicima, a Razvojna agencija podmiruje troškove najma prostora. Bez marketinga i s minimalnim maržama, poslovanje je zadovoljavajuće.

 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.