Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

„Mi živimo multikulturalnost“

Djeca Dječjeg vrtića Sisak Novi obilježila Svjetski dan multikulturalnosti

Djeca Dječjeg vrtića Sisak Novi obilježila Svjetski dan multikulturalnosti

U objektu „Maslačak“ Dječjeg vrtića Sisak Novi uvijek je živo, no danas je bilo posebno veselo, šareno, raspjevano i rasplesano.

 

VRTIĆ 15

 

Različitim sadržajima – pjesmom,plesom, kuhanjem, upoznavanjem starih zanata i običaja, djeca iz šest odgojnih skupina ovog vrtića zajedno sa svojim tetama – odgajateljicama i roditeljima, obilježila su Svjetski dan multikulturalnosti.

 

Ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Novi, Ljubica Ivšić:

VRTIĆ 16

 

 

 

U vrtićkom objektu „Maslačak“ mijesile su se danas i pekle pite krumpiruše i zeljanice,plele su se košare,učilo se o starim zanatima.

 

VRTIĆ 1

 

 

 

Mirisi tradicionalne bosanske kuhinje širili su se iz skupine „Duge“.Kako se prave tradicionalne „hurmašice“ pokazala je baka Mina Komić uz pomoć odgajatelja Sadije Zlonoge, Nine Šustić i Roberta Gorenaka.

 

VRTIĆ 14VRTIĆ 13

 

 

 

Uz izrađivanje tradicionalnih drvenih igračaka, skupina „Lavići“ sa svojim tetama Tihanom Barać i Šteficom Čanak,odlučila se u ovaj dan uključiti pjesmom i plesom.

 

VRTIĆ 19

 

 

 

Skupina „Zmajići“ predvođena tetom Vandom Polimac i romskim pomagačem Željkom Vasiljevićem pridružila se „Lavićima“ u izradi drvene kućice čemu ih je podučio Zrinko Svetopetrić.

 

VRTIĆ 20

 

„Pahuljice“ su s lončarom Valentinom Valentom i odgajateljicama Natašom Turkman i Vlatkom Škrljac izrađivali glinene posude.

 

vrtić 12vrtić 11

 

U skupini „Loptice“ i „Smajlići“ otvorena je pak prava mini sirana.S odagajateljicama Brankom Vranješ i Vericom Prša djeca su učila kako se prave sir,maslac i vrhnje.

„Bipsići“ s  odgajateljicama Ivankom Idžaković i Gordanom Perak i „Tintilinići“ s odgajateljicama Marinom Fiket i Jelenom Čičić uključili su se pak u glazbeni dio programa.

 

VRTIĆ 17VRTIĆ 6

 

Obilježavanje Dana multikulturalnosti u Dječjem vrtić Sisak Novi zaokruženo je posjetom sudionika programa Parku osjetila.

Poruku koju su današnjim programom djeca, zaposlenici i roditelji djece htjeli poslati sažela je na kraju ravnateljica Vrtića, Ljubica Ivšić.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.