Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Na lokaciji Gornja Bačuga uređen Šumski put

Vrijednost uređenja je oko 140 000 kn

Vrijednost uređenja je oko 140 000 kn

Na lokaciji Gornja Bačuga otvoren je šumski put. Uređenje šumskog puta u vrijednosti od oko 140 tisuća kuna financirano je sredstvima Ministarstva poljoprivrede putem Savjetodavne službe za poljoprivredu. Projekt uređenja šumskog puta dužine 800 metara kandidirala je grupa privatnih šumoposjednika uz logističku potporu Grada Petrinje i Udruge za ekologiju i razvoj „Put kestena“, a projekt je na natječaju Ministarstva poljoprivrede osvojio najviše bodova.

Tomislav Meštrović, viši koordinator za programe i projekte u šumarstvu u Savjetodavnoj službi za poljoprivredu objašnjava zašto je baš ovaj projekt osvojio najviše bodova:

 

 

Ante Marić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i komunalne djelatnosti istaknuo je kako ovaj put ima višestruku korist:

 

 

Članovi Udruge „Put kestena“ 2011. godine zasadili su pokusni nasad pitomog kestena u sklopu znanstvenog projekta Šumarskog instituta i Hrvatskih šuma kojeg financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Kakvi su im daljni planovi, otkriva Đuro Juić, predsjednik Udruge „Put kestena“:

 

 

U ovo područje šumskog puta tijekom vremena je ulagano jako puno. Uređenje staze je koštalo oko 140 tisuća kuna, ali u kontinuitetu je na ovom posjedu uloženo skoro 700 tisuća kuna, rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović koji je uređenje Šumskog puta nazvao „ulaganjem u budućnost“:

 

 

U Gradu se nadaju da će nakon ovog uređenja Puta kestena, Petrinja privući još više turista i izletnika.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.