Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Na prezentaciji u Topuskom Županija predstavila tri programa mjera

Prioritet razvoj poljoprivrede i turizma

Prioritet razvoj poljoprivrede i turizma

Uoči sjednice  Skupštine Sisačko-moslavačke županije koja se ovaj put održala u prostorima TOP-TERMI Topusko, održane su tri prezentacije kroz koje su predstavljeni određeni projekti i mjere koje provodi Sisačko-moslavačka županija .

P1130405

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, održao je prezentaciju  „Partnerstvom do upjeha“ (ruralni razvoj) kroz koju je iznio niz mjera za što bolji razvoj svih krajeva Sisačko-moslavačke županije, a pogotovo kroz projekt „Kupujmo lokalno“.

Ugašen je velik broj radnih mjesta , teško je očekivati da bi se u kratkom vremenu mogle na ove prostore vratiti velike industrije . Iz tih razloga Sisačko-moslavačka županija u svoj je program stavila razvoj poljoprivrede i turizma, rekao je danas u Topuskom župan Ivo Žinić

Župan je predstavio i program „Kupujmo lokalno“, te podsjetio kako je Županija osigurala bespovratnu potporu za izradu projektne dokumentacije za sve mlade poljoprivrednike koji su se prijavili za mjeru 6-1 Programa ruralnog razvoja.

Jedna od mjera iz ovoga paketa mjera je i omogućavanje plasmana proizvoda

Župan je podsjetio i kako je osigurana naknadna naplata izrade dokumentacije za ostale zainteresirane poljoprovrednike. SIMORA će pripremiti potrebnu natječajnu dokumentaciju, a po dobivanju sredstava naplatiti svoju uslugu.

P1130406

Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Marin Piletić u svojoj je prezentaciji „Pronatalitetne mjere Sisačko-moslavačke županije“ iznio niz mjera kojima Sisačko-moslavačka županija nastoji podržati rast nataliteta na području županije, ali i njihov ostanak u županiji kroz provođenje niza mjera, stipendija i financiranja raznih projekata.

Na području naše županije, iznio je podatke zamjenik župana Marin , osoba do 30 godina starosti je 32 posto, starijih od šezdeset godina 26 posto. Naša demografsKa slika je loša.Županija počinje s provedbom pronatalitetnih mjera za obitelji s troje i više djece. Piletić pojašnjava i zašto ?

P1130410

Treću prezentaciju održao je ravnatelj Lječilišta Topusko dr. Domagoj Mosler koji je nazočnim vijećnicima, gradonačelnicima i načelnicima te ravnateljima i direktorima predočio rezultate, programe i projekte koje provode Lječilište Topusko i TOP-TERME Topusko.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.