Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održan sastanak o osnivanju Partnerstva za Intervencijski plan Grada Petrinje

Partnerstvo za Intervencijski plan uključuje predstavnike organizacija javnog, privatnog i civilnog sektora

Partnerstvo za Intervencijski plan uključuje predstavnike organizacija javnog, privatnog i civilnog sektora

Sastanak na temu provedbe Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima održan je danas u Petrinji. Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske uije od 18. veljače 2015. godine, Grad Petrinja je, uz Beli Manastir (proširen na Općinu Darda), Benkovac, Vukovar i Knin, odabran kao jedan od pet gradova za provedbu pilot programa kojemu je cilj razvoj potencijala odabranih područja. Programom se želi smanjiti siromaštvo, socijalna nejednakost i isključenost, zaustaviti gubitak stanovništva, poboljšati infrastrukturu, povećati ulaganja te svoriti uvjete za kvalitetan život stanovništva.

U prvoj fazi slijedi izrada analiza stanja Grada Petrinje kojoj prethodi uspostava Partnerstva za Intervencijski plan čije bi članstvo činili predstavnici organizacija javnog, privatnog i civilnog sektora. Svaki od pet gradova mora izraditi vlastiti Intervencijski plan. Što je Intervencijski plan, objašnjava Edisa Mašinović, viši stručni suradnik za koordinaciju projekata u Uredu gradonačelnika Grada Petrinje:

 

 

Današnji sastanak bio je pripreman sastanak u procesu izrade Plana:

 

 

„Mi svoju budućnost moramo stvarati sami. Moramo ju stvarati sa svojom pameću, mladošću i s ljudima koji su spremni prihvatiti odgovornost“, rekao je gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović:

 

 

Gradovima je na raspolaganju ukupno 120 milijuna eura osiguranih iz dva fonda Europske unije: Fonda za regionalni razvoj i Europski socijalni fond. Provedba Programa prati Operativno razdoblje financiranja Europske unije, odnosno period od 2014. do 2020. godine.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.