Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Okrugli stol u povodu Međunarodnog dana bolesnika održan u OB “Dr.Ivo Pedišić”

Najavljen je i 15. veljače, Međunarodni dan djece oboljele od malignih boelsti

Najavljen je i 15. veljače, Međunarodni dan djece oboljele od malignih boelsti

Međunarodni dan bolesnika obilježen je i u OB „Dr. Ivo Pedišić“. U organizaciji Opće bolnice i Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, u bolnici je održan Okrugli stol na temu kvalitete zdravstvenih usluga koje ona pruža svojim pacijentima.

Međunarodni dan bolesnika proglasio je Papa Ivan Pavao II 1993. godine želeći na taj način podsjetiti da svaki čovjek ima pravo na zdravstvenu skrb te podići svijest o potrebi kvalitetne zdravstvene skrbi kao temeljnog ljudskog prava.

„Mi živimo u zemlji koja ima uređeni zdravstveni sustav i jedna smo od malobrojnih zemalja koja ima sustav solidarnosti temeljen na dvije vrste solidarnosti“, naveo je sanacijski upravitelj sisačke bolnice, Miroslav Dubovečak te ujedno zahvalio sisačkom biskupu Vladi Košiću na donaciji u iznosu od 150 tisuća kuna:

 

 

Za navedeni iznos kupljeni su dekubitalni madraci za teško bolesno pacijente, a donaciju je uručio i Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić koji je Odjelu pedijatriju uručio simboličnu donaciju vješalica za odjeću. Župan je također izrazio uvjerenje da će vlada pokazati razumijevanje za područje naše županije te osigurati pomoć za planirane projekte:

 

 

Pozdravnu riječ sudionicima Okruglog stola uputio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo SMŽ, Inoslav Brkić, koji je najavio Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, a koji se obilježava 15. veljače:

 

 

Bolnički kapelan, velečasni Saša Jozić u ime sisačkog biskupa Vlade Košića podsjetio je na poruke Pape Ivana Pavla II, ali i akutalnog, Pape Franje:

 

 

Okruglom stolu prisustvovali su liječnici iz područja ginekologije te dječje onkologije.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.