Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Osnovana podružnica HSP AS u Topuskom

HSP AS sve popularnija politička opcija

HSP AS sve popularnija politička opcija

Najnovija istraživanja u anketama svih agencija koji se bave ispitivanjem popularnosti političkih stranka pokazuju da je u trendu stalni rast popularnosti HSP AS. Da su to ispravni pokazatelji može se vidjeti po vijestima sa terena.

Dana 05.02.2016.g. održana je osnivačka skupština  HSP AS Podružnice općine Topusko.

Nakon dugog razmišljanja, zbog nezadovoljstva čelnicima bivše stranke Srbovog HSP-a , njihovim neradom i nezainteresiranošću, njihovim odnosom prema podružnici i podružnicama općenito, nejasnim pokušajima soliranja mimo Domoljubne koalicije te sklapanjem koalicija i potpisivanje sporazuma sa osobom koja je izjavila da je pravaštvo mrtvo, naša podružnica odlučila je prijeći u HSP AS, stranku čiji je program jasan, čvrst i neupitno domoljuban- rekao je novi predsjednik podružnice općine Topusko Miroslav Žugaj.

HSP AS je stožerna i jedina parlamentarna pravaška stranka, pravaških domoljubnih svjetonazora i orijentacije, koja svojim radom ide u smjeru očuvanja i razvitka pravaške ideje i njeno osnaživanje na političkoj sceni. Da je to tako govori prvi potezi HSP AS i njenih zastupnika u hrvatskom saboru u sklopu Domoljubne koalicije – vraćanje pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad komemoracijom bleiburškim žrtvama, zatim tu je otvoreno zalaganje za provođenje lustracije i kažnjavanje zločina komunističko represivnog aparata, zatim tu je i zahtjev za ukidanje famoznog zakona o životnom partnerstvu, kao i zahtjev za ukidanje Mesićevog ureda.  Možemo reći da se pravaštvo na velika vrata vratilo u Hrvatski Sabor i da je ova stranka preuzela dio odgovornosti vođenja Hrvatske.Garancija da HSP AS ima svijetlu budućnost u Topuskom govori da naš članstvo i vodstvo čine 2 općinska vijećnika, zatim tu su predsjednik i članovi HVIDR-e Topusko, predsjednik i članovi Udruge maloljetnih dragovoljaca Dom. rata Topusko, članovi užeg vodstva Udruge dragovoljaca i veterana Dom. rata Topusko, istaknuti članovi obrtnika, lovačke udruge, vatrogasaca, KUD-a, nogometnog kluba, predstavnici policije, djelatnici Top termi, Dalekovoda, Cesta Karlovac, Hrvatskih željeznica, INA-e, umirovljenici, znači širok spektar časnih i neupitno domoljubnih pravaša rekao je u pozdravnom govoru predsjednik podružnice Miroslav Žugaj.

Za dopredsjednike su izbrani Željko Skrbin i Franjo Plemenčić.  Za tajnicu je izabrana Ljiljana Strmečki a rizničar je Željko Majstorić. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Stanko Abramović, Zlatko Kralj, Mirko Kralj i Milan Žugaj.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Zdravko Rožanković, i za članove izabrani su Damir Štimac i Gordan Šukalić.

hsp top

Članove nove Podružnice HSP AS pozdravio je dr Tomislav Dujmenović koji je pohvalio lucidnu odluku bivših članova  Srbovog HSPa da nastave svoj politički rad u redovima HSP AS, i obećao im podršku i pomoć cijelog ŽV HSP AS SMŽ i najavio osnivanje novih podružnica u SMŽ. Osnivanju podružnice prisustvovali su potpredsjednici ŽV HSP AS Dario Hegel, Miroslav Marjanović, glavni tajnik prof Domagoj Sekulić, rizničarka Slavica Leci, prof Mario Marot te brojni drugi članovi HSP AS.

Skup je pozdravio i predsjednik općinskog HDZ-a Topusko Željko Putrić koji je obećao potporu novoosnovanoj podružnici HSP AS Topusko i suradnju u okvirima Domoljubne koalicije.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.