Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Treći Molitveni doručak u Sisačkoj biskupiji

Molitveni doručak je prije tri godine pokrenula Marijana Petir

Molitveni doručak je prije tri godine pokrenula Marijana Petir

U organizaciji Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve Sisačke biskupije u Velikom je Kaptolu održan Molitveni doručak, sada već tradicionalni događaj zatvoren za javnost. Radi se o skupu uobičajenom u Sjedinjenim Američkim Državama gdje Molitveni doručak traje nekoliko dana i okuplja najznačajnije političare svijeta. Istom idejom vodili su se i u Sisačkoj biskupiji, pa su svoje mjesto na ovogodišnjem Molitvenom doručku pronašli brojni gradonačelnici i načelnici gradova i općina te istaknute osobe iz javnog života Sisačko- moslavačke županije.

Neposredni povod Molitvenom doručku je 6. godišnjica uspostave Sisačke biskupije u kojoj s radošću njegujemo ovu tradiciju dijaloga, razgovora s vodećim političkim i drugim odgovornim, kaže mons. Vlado Košić, biskup sisački:

 

 

P1130130

 

Treći po redu Molitveni doručak ove je godine ugostio hrvatsku zastupnicu u Europskom parlamentu i potpredsjednicu HSS-a, Marijanu Petir. Upravo je na njenu inicijativu prije tri godine i pokrenuta organizacija Doručka:

 

 

Petir je nakon zajedničke molitve koju je predvodio biskup sisački, okupljenima govorila o aktualnoj temi s kojom se suočava Europska unija i cijeli svijet: progonu kršćana, migracijama, klimatskim promjenama i gladi. Sve su to teme na kojima u Europskom parlamentu djeluje mala molitvena skupina, a čija je članica i Petir. Kao jedan od većih uspjeha te skupine Petir ističe Rezoluciju o genocidu nad kršćanima u Siriji i Iraku:

 

 

Ovakvi skupovi podsjećaju nas da se i u politici moramo ponašati na način na koji nas je učio Otac te da djelujemo pravedno i pošteno, naglasila je dožupanica Sisačko- moslavačke županije, Anita Sinjeri Ibrišević:

 

 

Na prvom Molitvenom doručku Sisačke biskupije prije dvije godine gost je bio njemački eurozastupnik Bernd Posselt, dok je prošle godine gošća bila hrvatska eurozastupnica Ivana Maletić.  

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.