Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U Topuskom otvoreni 16. dani meda i 11. županijsko ocjenjivanje meda

Diplome i nagrade najboljim pčelarima uručit će se večeras

Diplome i nagrade najboljim pčelarima uručit će se večeras

16.Dani meda „Zlatna pčela“ i 11. županijsko ocjenjivanje meda otvoreni su danas u Topuskom. Najbogatija i s najviše izlagača dosad, ovogodišnja izložba meda održava se u organizaciji Zajednice pčelarskih udruga Sisačko- moslavačke županije, Top Termi Topusko i Turističke zajednice Općine Topusko te pod pokroviteljstvom župana Sisačko- moslavačke županije, Ive Žiniće. Posjetitelji će ovaj vikend, osim pčelarske izložbe, moći razgledati i opremu za proizvodnju meda, sudjelovati na stručno-znanstvenim skupovima ili si odabrati nešto među mnoštvom pčelinjih proizvoda.

Dane meda je otvorila dožupanica Anita Sinjeri Ibrišević:

 

 

P1130261

 

Broj proizvođača meda u posljednjih 5,6 godina povećan je za 70%, broj pčelinjih zajednica za pedesetak, a opći trend u proizvodnji meda je okretanje ekološkoj proizvodnji, saznajemo iz Zajednice pčelarskih udruga Sisačko- moslavačke županije. Slavko Kaurić, predsjednik Zajednice:

 

 

P1130262

 

Dodjela diploma i nagrada pčelarima za najbolje ocijenjene vrste meda uručit će se večeras, a sutrašnji je dan rezerviran za stručne i znanstvene skupove.

 

P1130264

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.