Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Učionica budućnosti u Osnovnoj školi Popovača

Šesta škola u Hrvatskoj koja je dobila digitalnu učionicu

Šesta škola u Hrvatskoj koja je dobila digitalnu učionicu

U Osnovnoj školi Popovača danas je otvorena „učionica budućnosti“.

 

POPOVAČA 1

 

Riječ je o digitalno opremljenoj učionici, zajedničkom projektu Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet i tvrtke Samsung Electronics koji provode uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH.

 

POPOVAČA 2

 

Nakon Osnovne škole Kamešnica u Otoku, IX.gimnazije u Zagrebu, Gimnazije Frana Galovića iz Koprivnice, II.osnovne škole u Bjelovaru i Osnovne škole Antuna i Stjepana Radića u Gunji,Osnovna škola Popovača šesta je škola u Hrvatskoj u kojoj se taj projekt provodi.

 

POPOVAČA 13

 

Ravnatelj Osnovne škole Popovača Dražen Mlakar ističe kako je ova škola već godinama uključena u projekte koji podižu kvalitetu obrazovanja uvođenjem novih tehnologija.U posljednjih sedam – osam godina, uz pomoć Sisačko-moslavačke županije i Grada Popovače nabavljali su postupno nova računala, projektore, pametnu ploču, uveli brzi internet.Stoga,kaže on,osnovna škola u Popovači nije sljedbenik, već predvodnik novih trendova i ova „učionica budućnosti“ logičan je i zaslužen nastavak modernizacije nastave.

 

POPOVAČA 15

 

 

Osnovnu školu Popovača s njezinih pet područnih škola pohađa ukupno 750 učenika.Učionica budućnosti omogućit će i učiteljima i učenicima interaktivno učenje uz podršku najnovijih informacijskih tehnologija,kaže učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača,Darko Rakić.

 

 

Rakić objašnjava i koje su prednosti ovakovog načina stjecanja znanja:

 

 

Hoće li ovakav digitalni način učenja u skoroj budućnosti istisnuti klasičan, dosadašnji način obrazovanja – uz knjigu i bilježnicu, odnosno kredu i ploču?

 

 

Opremu za ovu „učionicu budućnosti“ osigurala je tvrtka Samsung.U Popovači su danas tim povodom bili i predsjednik Uprave Samsung Electronicsa za Adriatic regiju Tae Hwan Hwang  i Milan Vujović , direktor marketinga Samsunga za Adriatic regiju.

 

POPOVAČA 5

 

Za implementaciju opreme koju je osigurao Samsung, pobrinuo se CARNet.

Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNet-a kaže kako su upravo oni za ovaj projekt preporučili Osnovnu školu Popovača koja se već ranije dokazala kao škola koja prati suvremene  trendove u tehnologiji .

 

POPOVAČA 4

 

Stanić objašnjava i koji su benefiti ove „učionice budućnosti“ za samu školu.

 

 

Što o novoj „učionici budućnosti“ kažu sami učenici Osnovne škole Popovača?

 

POPOVAČA 7

 

 

Rekla nam je Klara Dolenčić.Da će ovakav način učenja biti jednostavniji i zabavniji, kao Klara misli i njezina kolegica Antonela Lisjak:

 

 

Filip Beleta nada se ovakvim mogućnostima i u nastavku školovanja:

 

POPOVAČA 11

 

Filip dodaje kako današnja djeca knjige ne povezuju s nečim zabavnim.Tablete međutim više doživljavaju tako, pa vjeruje da će i učenje gradiva uz pomoć tableta biti zabavnije, zanimljivije.

 

 

POPOVAČA 10

 

Učenicima i učiteljima Osnovne škole Popovača  čestike na učionici budućnosti vrijednoj oko 300 tisuća kuna,uputio je danas i pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Darjan Vlahov.Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

 

POPOVAČA 6POPOVAČA 14

 

 

Na današnjem svečanom otvaranju digitalne „učionice budućnosti“ u Osnovnoj školi Popovača održana je i kraća prezentacija nastavnog sata s novom digitalnom opremom.Uspostavljena je i video veza s IX.gimnazijom Zagreb koja je jedna od škola koja već ima iskustva s primjenom digitalne tehnologije u nastavi.

 

POPOVAČA 8POPOVAČA 12

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.