Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Veleposlanica Kraljevine Norveške u posjetu Sunji

U Hrvatskoj jedanaest društava hrvatsko-norveškog prijateljstva

U Hrvatskoj jedanaest društava hrvatsko-norveškog prijateljstva

Hrvatsko-norveško društvo prijateljstva Sunja u srijedu, 17.veljače posjetilaje  veleposlanica Kraljevine Norveške nj.e. Astrid Versto. U Sunji je tom prigodom održan i radni sastanak kojem je uz domaćine, zamjenika načelnika općine Sunja Josipa Kozarića i suradnike nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa suradnicima.

 

norveška 3

Ovo društvo je jedanaesto norveško društvo prijateljstva u Republici Hrvatskoj osnovano u  proteklih 25 godina, istaknuo je glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrija Karafilipović

Tamo se, pojasnio je Karafilipović , održava marš prijateljstva dug 42 kilometra, tradicija se održala godinama. Prilikom tih posjeta uvijek je omogućen posjet i norveškom kralju.

norveška 5

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić zahvalio je veleposlanici na posjetu Sunji i Sisačko-moslavačkoj županiji

Župan vjeruje kako će suradnja biti nastavljena

Naša županija, dodao je župan, ima potencijale za razvoj turizma , te izrazio nadu kako će veleposlanica tijekom svoga mandata imati priliku posjetiti Lonjsko polje, Moslavačku goru, te Top Terme i Lječilište Topusko.

norveška 2

Veleposlanica Astrid Versto petnaest je godina radila kao novinar, sada je u diplomaciji, a od jeseni prošle godine radi kao veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj.

I sama, kako je istaknula, dolazi iz ruralnog područja , pa je posebno zadovoljna što je  posjetila Sunju.

Prošle je godine u Sunji ,kada je osnovano hrvatsko-norveško društvo prijateljstva posađeno drvo – simbol prijateljstva , kraj kojeg se veleposlanica s domaćinima i suradnicima i fotografirala. Zaključila je kako vjeruje u novu hrvatsku vladu koja bi trebala provesti reforme nužne da ulagači dožive Hrvatsku kao zemlju u koju se isplati ulagati. Ulaganje u Hrvatsku, ulaganje je i u Sisačko-moslavačku županiju, jer ona je, zaključuje Versto, županija velikih potencijala te bi, kao takva, mogla biti  dovoljno privlačna potencijalnim ulagačima.

norveška 1

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.