Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Župan Žinić primio polaznike Ratne škole “Ban Josip Jelačić”

Pripadnici 18. naraštaja polaznika borave na studijskom putovanju u Sisačkoj- moslavačkoj županiji

Pripadnici 18. naraštaja polaznika borave na studijskom putovanju u Sisačkoj- moslavačkoj županiji

Polaznike Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ iz Zagreba danas je primio Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić. U skopu svog redovnog plana i programa izobrazbe, pripadnici 18. naraštaja polaznika ovaj tjedan borave na studijskom putovanju u Sisačkoj- moslavačkoj županiji tijekom kojega će se upoznati s povijesnim, kulturnim, gospodarskim i svim ostalim elementima županije. Radi se o uobičajenom programu upoznavanja svih županija u Republici Hrvatskoj.

Brigadir Siniša Šimićev objašnjava zašto:

 

 

P1130162

 

Program obilaska županije uključuje susret sa sisačkim biskupom Vladom Košićem, posjet Gradskom muzeju te Terminalu Janafa. Posebnost ovog naraštaja polaznika Ratne škole je u tome što u njemu sudjeluju i polaznici iz Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine. No to nije jedina posebnost:

 

 

Ima puno simbolike u ovom posjetu polaznika Ratne škole Ban Josip Jelačić našoj Županiji, istaknuo je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić. Često nas posjećuju polaznici Ratnih škola i već imamo puno iskustva u ovakvim programima. Poveznica je i u tome što je Glina bila zapovjedno mjesto 1. Banske pukovnije, a ja dolazim iz Gline, rekao je Žinić prilikom predstavljanja osnovnih obilježja županije:

 

 

P1130158

 

Više od 50% područja Sisačko- moslavačke županije je bilo okupirano tako da je kroz postrojbe Hrvatske vojske i policije prošlo više od 20 000 ljudi i to iskustvo i danas nosimo, naglasio je Žinić, inače polaznik Časničke škole u trećem naraštaju daleke 1994. godine.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.