Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dan narcisa i Nacionalni dan invalida rada obilježeni na Gradskoj tržnici Sisak!

A dijelile su se i maslinove grančice…

A dijelile su se i maslinove grančice...

Tržnica Kontroba ove je subote obilovala događanjima. U organizaciji nekoliko udruga civilnog društva obilježena su dva važna dana- Dan narcisa i Nacionalni dan invalida rada Hrvatske. Bila je to prilika da se posjetitelji tržnice upoznaju s radom udruga, ali i nauče nešto novo o sveprisutnim bolestima današnjice- raku dojke i invaliditetu nastalom na radnom mjestu. Toga su svjesni i u upravi Tržnice, pa je zato Gradska tržnica Sisak uvijek otvorena za inicijative udruga građana, naglasila je Višnja Žepek iz Gradske tržnice Sisak:

 

 

P1140195

 

Sisak je danas bio jedan od 50 gradova diljem Hrvatske u kojima je održana humanitarna akcija Dan narcisa. Dan narcisa je dan posvećen oboljelima od raka dojke kada se prodajom narcisa želi upozoriti građana na borbu protiv raka dojke.  Tradicionalno, organizaciju dana u Sisku su inicirale članice Udruge žena liječenih od bolesti dojke- Sisak. Predsjednica Udruge, Blanka Bukovac:

 

 

Rad udruga civilnog društva neobično je važan u podizanju svijesti i poticanju građana na uključivanje u borbu protiv različitih bolesti, ali i općenito u stvaranju razvijenog i ravnopravnog društva, poručila je Ivanka Roksandić, predsjednica Županijske skupštine Sisačko- moslavačke županije:

 

 

P1140183

 

Osim Dana narcisa, na Kontrobi je danas obilježen i Nacionalni dan invalida rada Hrvatske. Tim je povodom Udruga invalida rada Sisak na svom štandu izložila predmete koje su izradili njeni članovi na kreativnim radionicama, a također su građanima djelili ruže i brošure. Branka Pažur, predsjednica Udruge invalida rada Sisak koja djeluje već 47 godina  te ima 1124 člana kaže kako se radi uglavnom o osobama starije životne dobi koje često žive u usamljenim domaćinstvima te je zato najvažniji cilj udruge olakšati njihov svakodnevni život:

 

 

Invalidi rada su skupina ljudi koja nije u velikoj mjeri prisutna u medijima. Baš zato je borba protiv predrasuda i stereotipa prema osobama s invaliditetom bitna aktivnost Udruge:

 

 

Štandove je na Kontrobi obišla i gradonačelnica Siska, pruživši i na taj način potporu njihovom radu. Tijekom posjeta štandu Udruge invalida rada Sisak, Kristina Ikić Baniček objavila je sretnu vijest za članove Udruge:

 

 

P1140192

 

Recimo još da su se povodom nadolazećih uskršnjih blagdana na Kontrobi danas u organizaciji građanske inicijative „Moj grad Sisak“ dijelile i maslinove grančice.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.