Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Doček roda u Lekeniku

Za Uskrs stigla i velika pisanica iz Koprivničko – križevačke županije

Za Uskrs stigla i velika pisanica iz Koprivničko – križevačke županije

Iz Lekenika je danas upućen pozdrav dobrodošlice rodama, sada već tradicionalnom,sedmom po redu ekološko-edukativno-turističkom manifestacijom „Dočekajmo rode“.

 

P1140125

 

Kako se ova manifestacija u kojoj glavnu riječ imaju najmlađi Lekeničani, ove godine održava ususret Uskrsu, doček roda u dvorištu čardaka nasuprot zgradi Općine,obogaćena je ovaj put i postavljanjem velike pisanice koju je posudila Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

 

P1140163

 

Načelnik Lekenika Ivica Perović bio je danas ponosan na lekeničke rode, ali još više na lekeničke mališane koji su pripremili program za doček roda.

 

P1140156

 

Precizan broj rodinih gnijezda na lekeničkom području se ne zna.

 

 

Da je naša županija – županija roda, pa tako i u svom grbu ima ovu pticu, podsjetila je Ljiljana Križanić,pročelnica županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo.

 

P1140158

 

Lekeničani su itekako zainteresirani za očuvanje rodinih gnijezda, kaže načelnik Općine Ivica Perović.

 

P1140169

 

Uz brojne crteže roda kojima su lekenički mališani ukrasili zgradu čardaka, u dvorištu preko puta zgrade Općine otkrivena je danas i velika pisanica koju je Lekeniku na dva tjedna posudila Koprivničko – križevačka županija.

 

P1140164

 

Tim povodom,u Lekenik je stigao i direktor Turističke zajednice Koprivničko – križevačke županije Zdravko Mihevc.

P1140170

 

Pisanice poput ove koja je stigla u Lekenik rade se i po dva dana, a one od dva metra i po tri do četiri dana, kaže Mihevc.

 

P1140168

 

Uz rode i pisanice,za današnje veselje i šarenilo u Lekeniku,najzaslužniji su bili najmlađi, među kojima i djeca SOS Dječjeg sela Lekenik.Direktor SOS Sela – Mario Čović:

P1140171

 

Pozdravite i vi rode prolazite li ovih dana Lekenikom, a mi vam prenosimo ulomak pozdrava koji su im danas uputili najmlađi Lekeničani:

 

P1140144

 

P1140142

 

U programu su sudjelovala djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik, Dječjeg vrtića Lekenik, OŠ Mladost Lekenik te KUD Kolovrat iz Lekenika.

 

P1140133

 

Na ulazu, goste je dočekivao i pozdravljao lekenički poštar Klempaj sa svojim pratiljama koje su malim gostima dijelile slatkiše.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.