Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Dogradonačelnik Krička: Hrvatska žena u hrvatskom društvu mora imati bolju poziciju!

Na Gradskoj tržnici Sisak obilježen je Dan žena

Na Gradskoj tržnici Sisak obilježen je Dan žena

Međunarodni dan žena obilježen je i na Tržnici Kontroba gdje su cvijeće i poklone ženama, prodavačicama i posjetiteljicama, dijelili zamjenik sisačke gradonačelnice, Marko Krička i direktorica Gradske tržnice, Adelina Ivković. Na ovaj se dan odaje počast svim ženama te se podsjeća da je napredak društva u pitanju osiguranja ravnopravnosti žena i muškaraca izuzetno spor i teško ostvariv. Prvi Dan žena održan je 28. ožujka 1908. godine kada je 15 tisuća žena izašlo na ulice New Yorka zahtijevajući kraće radne sate, bolju plaću i pravo glasa.

U Sisku se Dan žena javno obilježava od 2006. godine kada je slavljenje ženskih postignuća organizirala nevladina udruga- Centar za žene Adela. Te godine nitko nam se nije pridružio u slavlju, podsjetila je Marijanka Kovačević, predsjednica Centra:

 

 

photo 2

 

Čestitke ženama uputio je i zamjenik gradonačelnice, Marko Krička, koji je istaknuo da bi se bez žena bilo kakav napredak teško ostvario, bilo na gradskoj, županijskoj ili državnoj razini:

 

 

photo 4

 

Gradska tržnica Sisak tradicionalno obilježava sve Međunarodne dane, pa je tako danas obilježila i ovaj važni Dan. Direktorica Gradske Tržnice, Adelina Ivković, istaknula je kako žene moraju dobiti mjesto koje zaslužuju. Želimo biti jednako plaćene, jednako cijenjene u ovom društvu i prihvaćane kao ravnopravne, a ne kao dio kvote koju se mora ispuniti, poručila je Ivković:

 

 

photo 3

 

U obilježavanju Dana žena na Gradskoj tržnici sudjelovali su i predstavnici Hrvatskih laburista i Hrvatske konzervativne stranke koji su ženama također dijelili prigodne poklone.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.