Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Donacija od 60 tisuća kn za Sobu čuda – u studenom ili prosincu Soba bi trebala otvoriti vrata!

U uređenju Sobe sudjelovalo je više od 70 volontera

U uređenju Sobe sudjelovalo je više od 70 volontera

Uređenje Sobe čude- sobe za terapiju senzorne integracije u Sisku privodi se kraju. Nakon više od godine dana rada, Soba čuda bi svoja vrata trebala otvoriti krajem ove godine, u mjesecu studenom ili prosincu. Bit će to prva ustanova u Sisačko- moslavačkoj županiji u koju će djeca s poteškoćama u razvoju moći dolaziti na radnu terapiju, a ispunjenju roka dovršetka uređenja do kraja godine pripomoći će i danas uručeni ček od 60 tisuća kuna tvrtke DM Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko- moslavačke županije.

U uređenju Sobe čuda sudjelovalo je više od 70 volontera. Grubi građevinski radovi su pri kraju, a sada preostaju oni završni, otkriva Aleksandra Milković, izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko- moslavačke županije:

 

 

P1140331

 

U rujnu 2014.godine potpisan je ugovor s Gradom Siskom o ustupanju prostora u Frankopanskoj 5 nakon čega se krenulo u saniranje zateklog stanja. Prostor je bio devastiran, pun smeća i krupnog otpada. Prostorije koje smo zatekli danas na uručenju čeka bile su ugodno iznenađenje za sve prisutne:

 

 

P1140308

P1140311

 

Dvije djelatnice Udruge koje se educiraju za terapiju senzorne integracije svoje bi certifikate o položenoj edukaciji trebale dobiti u prosincu, a istovremeno bi na jesen trebale krenuti i na praksu u Specijalnu bolnici Goljak u Zagrebu koja već godinama ima senzornu sobu.

Jedna od osoba koja je od samih početaka podupirala projekt Sobe čuda jest i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Za razliku od prethodne gradske vlasti koja nije pokazivala razumijevanje za probleme djece s poteškoćama u razvoju, aktualna vlast je zauzela potpuno suprotnu poziciju:

 

 

P1140333

 

U Hrvatskoj postoji samo nekoliko centara u kojima se provodi terapija senzorne integracije. Baš zbog te činjenice, na terapiju senzorne integracije u našu županiju trebala bi dolaziti i djeca iz drugih dijelova Hrvatske, najavili su iz Udruge osoba s invaliditetom Sisačko- moslavačke županije.

 

P1140334

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.