Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Hrvatska mora biti zemlja znanja

Kutinski gradonačelnik apelira na Vladu

Pridružujem se gradonačelnicima, načelnicima i županima koji su izrazili svoje negodovanje namjerom smanjenja državnog proračuna u dijelu koji se odnosi na srednje školstvo, posebno na smanjenje subvencija za prijevoz srednjoškolaca, stoji u Priopćenju kutinskog gradonačelnika Andrije Rudića.

Grad Kutina posljednjih godina sa svojih 20% subvencije na državnih 75% pomagao je obitelji srednjoškolaca da puno lakše podnesu teret ulaganja u budućnost svoje djece. Smanjenje državne subvencije na 50% teret bi se ponovo prebacio na naše sugrađane, ali Grad Kutina bi ponovo našao način da opet pomogne kutinskim obiteljima.

Nakon što smo prije dvije godine uveli studentske stipendije, rasteretili roditelje osmoškolaca plaćanja osiguranja i poboljšali pokrivanje šteta osiguranjem u školama, a u posljednjih dvije i pol godine uložili 3,8 milijuna kuna u poboljšanje uvjeta školovanja i omogućili školama da se priključe europskoj obitelji škola kroz EU projekte vrijedne oko milijun i pol kuna, ovaj potez Vlade bio bi obeshrabrujući. On bi pokazao da se i dalje reformom shvaća prevaljivanje tereta na građane kao i na osiromašene gradove i općine.

Apeliram kao gradonačelnik na Vladu da zaista promijene svoju odluku i zaista podrže koncept zemlje znanja u kojoj će obrazovanje svima biti podjednako dostupno.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.