Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Skupština udruge “Platforma hrvatskih županija i gradova” održana u Topuskom

BIla je ovo 6. redovna skupština Platforme

BIla je ovo 6. redovna skupština Platforme

Topusko postaje sve zanimljivija i privlačnija destinacija za održavanje poslovnih seminara i sastanaka. Dokaz tome je i 6. redovna skupština udruge „Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa“ održana jučer u prostoru Top termi Topusko. Platforma je nastala iz nekadašnje kordinacije djelatnika u sustavu zaštite i spašavanja. I nakon promjene zakona kojom je uveden sustav civilne zaštite, platforma se uspjela održati i funkcionirati kao tijelo koje na redovitim sastancima sagledava prijetnje i promjene u pitanjima sigurnosti.

Ovaj sastanak se održava na dan kada se, nažalost, dogodio novi teroristički napad. Vjerujem da takvih ugroza sigurnosti kod nas neće biti, ali baš zbog toga što se takve katastrofe događaju u našoj blizini, moramo održavati razinu spremnosti na odgovor na katastrofe, poručio je Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić prilikom otvaranja skupa:

 

 

20160322_140904

 

Tomislav Jarmić, predsjednik Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa i pomoćnik pročelnice u Varaždinskoj županiji naglasio je da je, unatoč nekim zajedničkim karakteristikama, u Hrvatskoj svaka županija koncentrirana na posebne ugroze sigurnosti:

 

 

20160322_140912

 

Sustav sigurnosti u Hrvatskoj nije savršen, ali nije ni potpuno nedjelotovran:

 

 

Upravo sa ciljem unaprijeđenja sustava i smanjenja posljedica katastrofa kada se one jednom i dogode, održavaju se ovakvi sastanci.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.