Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Nakon 5 godina ponovno objavljen Godišnjak Gradskog muzeja Sisak

U Gradskom muzeju Sisak nastojat će održati kontinuitet izlaženja Godišnjaka

U Gradskom muzeju Sisak nastojat će održati kontinuitet izlaženja Godišnjaka

Nakon petogodišnjeg neobjavljivanja, Godišnjak Gradskog muzeja Sisak broj 11. danas je ugledao svjetlo dana. U Gradskom muzeju Sisak održana je promocija Godišnjaka, sadržajno vezanog uz znanstvene, stručne i pregledne tekstove stručnih djelatnika Muzeja. Rezultati do kojih su došli u svojim istraživanjima u obradi arheološke, povijesne, povijesno- umjetničke i etnološke građe tijekom prošle, 2015. godine mogu se pronaći u danas promoviranom izdanju Godišnjaka.

5 godina neizlaženja itekako se osjetilo u kulturnom životu Siska, istaknuo je Vlatko Čakširan, ravnatelj Gradskog muzeja:

 

 

 

photo (1)

 

Osim stručnih djelatnika Muzeja, u Godišnjaku se nalaze i stručni te znanstveni radove vanjskih suradnika koji obrađuju povijesnu i kulturno- umjetničku baštinu Siska i okolice. Jedan od njih je i povjesničar Siska i Petrinje dr.sc.Ivica Golec:

 

 

 

Posebna vrijednost ovog Godišnjaka je činjenica da je ponovno pokrenut u vremenu kada znanstveni, stručni i kulturni časopisi u Hrvatskoj prilično loše posluju, kaže  dr.sc. Domagoj Tončinić s Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu:

 

 

 

Profesorica Dunja Majnarić Radošević, aktualna voditeljica etnološkog kluba pri Hrvatskom etnološkom klubu i bivša kustosica Gradskog muzeja u Sisku posebno je bila oduševljena objavljivanjem Godišnjaka:

 

 

 

Područje grada Siska i cijele Sisačko-moslavačka županija izuzetno je bogato kulturom, tradicijom, poviješću te umjetnošću, ustvrdila je zamjenica Sisačko- moslavačkog župana, Anita Sinjeri Ibrišević:

 

 

 

Podršku radu ravnatelju Gradskog muzeja pružio je i zamjenik gradonačelnice Siska, Marko Krička:

 

 

 

Iz Gradskog muzeja Sisak na kraju su poručili kako su odlučni u namjeri da održe kontinuitet i ne dozvole ponavljanje pauze, poput ove od 2010.godine, u objavljivanju Godišnjaka.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.