Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

NE nuklearnom otpadu na Trgovskoj gori

Još jednom poručeno iz Petrinje

Još jednom poručeno iz Petrinje

Nakon Zagreba i Siska, poruka „Ne nuklearnom otpadu na Trgovskoj gori“ još jednom je poslana iz Petrinje, ovaj put s petrinjske tržnice gdje je gradonačelnik Darinko Dumbović sa suradnicima jutros dijelio letke protiv ideje o odlaganju nuklearnog otpada na području naše županije.

 

TRGOVSKA 2

 

 

„Poruke šaljemo s naših tržnica kako bismo upozorili da ovdje neki ljudi žive od svog rada i vlastitih proizvoda.Kako ćemo istodobno razvijati ekološku proizvodnju, ako u neposrednoj blizini budemo imali nuklearni otpad?“, upitao je Dumbović te pozvao na zajedništvo oko ove teme.

 

 

Današnjoj prosvjednoj akciji na petrinjskoj tržnici pridružio se i Zlatko Kovačević iz Donjih Mokrica:

 

TRGOVSKA 4

 

 

 

Vladimir Demetrović, zaposlenik petrinjske Gradske uprave koji se bavi i nacionalnom i urbanom sigurnošću, osvrnuo se na Studiju utjecaja na okoliš Nacionalnog programa provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva koja je 23. veljače predstavljena  u Zagrebu :

 

 

„Mi ćemo svim mogućim znanstvenim, ali i stručnim argumentina pokušati eliminirati ovu nakanu o odlagalištu na Trgovskoj gori“, rekao je Demetrović.

 

 

„Ne želimo sjediti prekriženih ruku“, poručio je s današnje akcije u Petrinji gradonačelnik Darinko Dumbović koji je za četvrtak najavio i odlazak autobusom na prosvjed u Dvor.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.